Make your own free website on Tripod.com

Img53a.gif (705 bytes)

BRUIKBARE NASLAGWERKEN

Img54a.gif (372 bytes)

BOEKEN EN TAPES IN VERBAND MET DE 'DONKERE NACHT'

 

"The Stormy Search for Self"
"De stormachtige zoektocht naar het Zelf"

door Christina en Stanislav Grof, M.D.

 Naar mijn mening is dit boek de 'bijbel' een 'je moet dit lezen' omdat het wetenschappelijk onderzoek bevat en het is het enige boek dat voorziet in een diepe beschouwing van de spirituele nood. Ik vond hoofdstukken 2 en 11 heel behulpzaam.

   

"Spiritual Madness" 
'Spirituele kranzinnigheid'

door Caroline Myss

Deze bandjes waren uiterst hulpvol voor mij omdat ik de bestanddelen van een donkere nacht ervaring uitlegden als los raken, afgescheidenheid, eenzaamheid, wachten en leiding van de Geest. Het totaal is de beste bron die ik kan aanbevelen om een spirituele crisis te begrijpen en ermee om te gaan.

 

"The Calling"
'de roep'

van Amitabh gechanneld door Rasha.

Ik las dit recent gepubliceerde boek in 2001 en heb er meteen een hele pagina aan gewijd op mijn website. 'De roep' had een diepgaand effect op mij omdat de wijsheid en de waarheid die in deze channelings zit, bedoeld zijn voor degenen die serieuze innerlijke veranderingen en persoonlijk transformatie ondergaan in hun leven.

Als dit gebeurt door een 'donkere nacht' of 'spirituele crisis' gebeurtenis, en je levensdraaiboek radicaal en onverwachts veranderd in dit proces, zal dit boek je helpen om te begrijpen wat er gebeurd is.. en waar je naartoe gaat. Ik las het al verschillende keren en wil dit verder geregeld blijven doen.

 

"After the Ecstasy, the Laundry"
"Na de extase komt de was"

van Jack Kornfield, Ph.D. ISBN 0-553-10290-7.

Dr. Kornfield is een wonderlijke leraar, hij heeft een heel liefdevolle en zorgzame energie, en zijn waarneming over de 'donkere nacht' is heel helder en verstaanbaar. Hoofdstukken 3 tot 8 zorgen voor een goed voorbeeld van de donkere nacht fenomenen als een inwijdingsproces die vele persoonlijke ervaringen bevat.

"Flight into Freedom"
"Vlucht
naar de vrijheid'

door Eileen Caddy en Liza Hollingshead.

 Dit is het meest inspirerende verhaal die ik ooit las over een vrouw en haar ongelooflijke geloofstest in God door een leven van spirituele crisis en hoge eisen stellende ervaringen. Op het einde gaf ze zich totaal over aan God, en dat bracht haar de spirituele vrijheid die we ooit allemaal zoeken.

 

"Anatomy of the Spirit"
'De anatomie van de Geest'

door Caroline Myss, Ph.D.  ISBN 0-517-70391-2. (Engelse versie)

Ik raad je ook aan om dit boek te lezen. Alhoewel het niet specifiek over de donkere nacht ervaring gaat als eerste referentiepunt, wordt het toch in verschillende delen van het boek aangehaald, speciaal in hoofdstuk 7. De rest van het boek is uiterst waardevol, zonder twijfel medegedeeld en weldoordacht.

  

"Energy Anatomy"
"Energie anatomie"

door Caroline Myss, Ph.D.

Deze uitstekende bandjes kunnen verkregen worden bij  Sounds True Audio, 735 Walnut Street, Boulder, CO 80302... (800) 333-9185. (enkel in het Engels)

Dit stel bandjes, samen met hoet boek hierboven hadden een grote invloed op hoe ik nu reageer op de wereld om me heen. Verschillende delen van deze bandjes hebben betrekking op de 'goddelijke krankzinnigheid' en nog belangrijker, op de redenen en oplossingen achter de spiritueel krankzinnige ervaringen.

 

"Dark Night of the Soul"
'De donkere nacht van de Ziel'

door Johannes van het Kruis. St. John of the Cross.

Gepubliceerd by Doubleday, 1540 Broadway, New York, New York. ISBN 0-385-02930-6. (Dit is enkel voor de Engelse versie)

 Dit boek is moeilijk te lezen, maar de beschrijving die Johannes geeft van de 'donkere nacht'ervaring is uiterst helder.

Terug           Home