Make your own free website on Tripod.com

 

DE WARE GESCHIEDENIS VAN MARNIE DOOR CAROLINE MYSS

 

In het boek van Caroline Myss: 'Anatomie van de Geest' wijdt zij verschillende hoofdstukken aan innerlijke transformatie, aan de donkere nacht van de ziel en onze spirituele ontwaking. Ze zijn allemaal innerlijk met elkaar verbonden. Niettegenstaande de donkere nacht van de ziel een ware zegen is, kan het heel moeilijk zijn om het te verstaan en te accepteren terwijl de ervaring bezig is.

Carolyn Myss beschrijft het proces van spirituele ontwaking zo goed. "Het is niet gemakkelijk om bewust te worden." En ze heeft gelijk.

In het deel van haar boek dat over spirituele crisis gaat vertelt ze een waargebeurd verhaal over een vrouw die Marnie heet. Het is een wonderlijk en heel inspirerend voorbeeld van een donkere nacht ervaring die een heel moedig persoon ervaarde. Herinner je altijd dat de donkere nacht in verschillende grootte en vorm kan komen.

Het zal nooit groter of kleiner zijn dan wat we aankunnen. Deze van Marnie was een hele grote. Ik heb het hieronder samengevat...

~~~~

Marnie was een jonge sociale werkster in Schotland toen een zevenjarige donkere nachtcrisis onverwachts in haar leven kwam. Op dertigjarige leeftijd had ze een mysterieuze medische conditie die de dokters niet konden verklaren. Elke maand kreeg Marnie meer en meer pijn overal in haar lichaam. Tenslotte werd het zo erg dat ze haar werk moest opgeven. Twee jaar lang ging ze van dokter naar dokter voor genezing, maar niets hielp.

 Niet verwonderlijk dat Marnie een depressie doormaakte. Haar vrienden raadden haar aan om alternatieve geneesmiddelen te nemen en gaven haar boeken over dat onderwerp om te lezen.

Een van deze boeken was van Sai Baba, een spiritueel meester die in India leefde. Na zes maand van meer pijn besloot Marnie om naar India te reizen en een tijd in de ashram van Sai Baba te blijven in de hoop dat ze een audiëntie zou krijgen met deze Meester. Door een bepaalde reden lukte het nooit. Ze kwam terug naar Schotland in diepe wanhoop. Kort daarna kreeg ze een serie dromen waar een stem de hele tijd vroeg: 'Kan je aanvaarden wat ik jou gegeven heb?'

Nadat ze de droom had afgeschreven als zinloos, zei een vriend dat ze misschien kon doen alsof het een spirituele vraag was met een hogere bedoeling en doel. In haar wanhoop besloot ze om het te proberen.

 De volgende keer dat ze de droom had antwoorde ze de vraag, "ja, ik zal aanvaarden wat je me gegeven hebt." Ze baadde onmiddellijk in een wit licht en voor de eerste keer sinds jaren had ze geen pijn. Toen ze wakker werd hoopte ze dat de pijn nog steeds weg zou zijn, maar hij was niet weg. De pijn werd de volgende vier jaar zelfs erger!

Tijdens deze vier jaar bleef ze zo veel mogelijk aan de droom en zijn boodschap denken ook al was haar leven gevuld met boosheid en wanhoop omdat ze niet wist waarom ze zo moest lijden voor niets. En toch wilde ze niet echt geloven dat God haar hielp.

Op een nacht, terwijl ze in diepe wanhoop was en weende, zei Marnie dat ze de overgave bereikt had. Ze dacht dat ze het al eerder gedaan had maar dat was niet zo.

Nu ze erop terugkeek verklaarde ze dat ze, sinds ze die droom had, vier jaar geleden, haar donkere nacht crisis nog steeds niet aanvaard had omdat die al zo lang een deel van haar leven was. Ze berustte er niet in en bleef vechten en zich verzetten tegen de test die in haar leven gebracht werd. Maar deze keer had ze het einde bereikt. Er was geen weerstand meer, geen vechten, en ze gaf zich eindelijk over en liet alles los. Het enige wat ze zei tot God was:'Wat U ook kiest voor mij, laat het zo zijn. Geef me de kracht."

Zodra ze zich overgegeven had voelde ze haar pijn verlichten en haar handen werden warm. Ze 'wist' meteen dat het geen normale warmte was, maar een spirituele warmte die anderen kon helpen genezen.

Nu is Marnie 44. Ze wordt gerespecteerd over de hele wereld als een oprechte, zeer geliefde gezegende healer. Het is verbazingwekkend dat ze haar eigen pijn niet kon helen, ofschoon het wat minder werd. Haar eigen woorden: 'Ik zou er zeker terug doorgaan als het moest, ik zou geven wie ik ben en wat ik weet, om het voorrecht dat ik heb van anderen te helpen op die manier zoals ik het nu kan.' 

 

Marnie's opmerkelijk verhaal is één van de vele. Als je door een spirituele crisis gaat, zonder te letten op de grootte en de intensiteit, het einde zal komen als je je overgeeft en accepteerft wat onze Bron gedaan heeft om je te helpen ontwaken op je pad. En je zal het doen met vreugde in je hart, niet met berusting.

Dan moet je het leven. Dan zal je het pas volledig verstaan. 

~~~~

Hier is een inspiratievol citaat dat ik verschillende keren op deze website gezet heb. Ik wil het je nogmaals geven om de wijsheid die het bevat...

"Je kan niet hopen op spirituele groei tot dat je klaar bent om te veranderen. Deze veranderingen kunnen klein zijn in het begin, maar als je verder en verder gaat in het nieuwe, zullen ze ingrijpender en levendiger zijn. Soms zal het nodig zijn om een volledige omwenteling te ondergaan om een nieuwe manier van leven waar te kunnen maken."

Gegeven aan Eileen Caddy... door God
Flight Into Freedom (1988)
Vlucht naar de Vrijheid (1988)

Donkere nacht symptomen

Naslagwerken

Inspirerende crisiscitaten

Links

Persoonlijke donkere nacht ervaringen van bezoekers van deze pagina

Mijn donkere nacht crisis en overgave en loskomen.

Terug           Home