Make your own free website on Tripod.com

10 000 jaar oud gebouw gevonden

onderwater, nabij Japan 

 

The London Times

26-4-1998

 

 

Er werd EEN BOUWWERK, waarvan men denkt dat het de werelds oudste gebouw is, met bijna twee keer de leeftijd van de grote piramides van Egypte, gevonden. De rechthoekige stenen onder de zee nabij de Japanse kust kan het eerste bewijs zjn van een vroegere ongekende Stenen Tijdperk beschaving, zeggen archeologen.     

 

Het monument is 600 voet breed en 90 voet hoog en werd gedateerd op ten minste 8000 jaar voor Christus. De oudste piramide in Egypte, de Step pyramide in Saqqara, werd 5000 jaar later gebouwd.

 

Het bouwwerk van Yonaguni, een klein eiland ten zuidwesten van Okinawa, werd 10 jaar geleden ontdekt op 75 voet onder water door onderzeeduikers met zuurstofflessen en de locale bevolking dacht dat het een natuurverschijnsel was

 

Professor Masaki Kimura, een geoloog aan de  Ryukyu University in Okinawa, was de eerste natuurkundige die de plaats onderzocht en hij kwam tot de conclusie dat de mysterieuze vijf-lagige structuur door mensen gemaakt werd. "Het object is niet door de natuur gefabriceerd. Als het zo was, zou men erosieresten verwachten die gevonden werden rond de plaats maar er is daar geen enkel brokstuk te vinden," zei hij.

 

De ontdekking van wat een weg blijkt te zijn die het gebouw omgaf was meer bewijs dat de structuur door mensen gemaakt werd, voegt hij eraan toe.

 

Robert Schoch, professor in de geologie aan de universiteit van Boston, verdiepte zich de laatste maand in die plaats. "Het lijkt als een serie hoge treden, ieder ongeveer een meter hoog. Het lijkt op een steile rostwand die lijkt op de treden van een pyramide. Het is een heel interessante structuur," zei hij. "Het is mogelijk dat de natuurlijke watererosie in samenwerking met het proces van gespleten rostsen deze structuur creŽerde, maar ik kwam nog nooit zo'n creatie tegen die zo puntig was als deze."

 

Er kwam nog meer bewijs dat de structuur het werk is van mensen toen men in de buurt een kleiner stenen verhoging ontdekte. Net zoals het grotere gebouw, werd dit mini-gebouwtje gemaakt in trapvorm en is ongeveer 10 m breed en 2 m hoog.

 

Kimura zei dat het te vroeg was om te weten wie het monument bouwde en wat er de bedoeling van was. "De structuur kan een oud religieus graf zijn, die mogelijks een oude godheid vereerde die lijkt op de God Nirai-Kanai, waarvan de localen zeiden dat hij vreugde schonk aan het volk van Okinawa vanuit de zee. Dit zou bewijs kunnen zijn van een nieuwe cultuur omdat er geen aantekeningen zijn van een volk dat 10 000 jaar geleden intelligent genoeg was om zo'n monument te bouwen," zei hij.

 

"Dit kan alleen gemaakt zijn door mensen met een hoge technologische graad, misschien kwamen ze van het Azisch werelddeel, waar de oudste beschavingen voorkomen. Er moet een soort machine aan te pas gekomen zijn om zo'n reusachtig bouwwerk te maken."

Teruaki Ishii, professor in de geologie aan de universiteit van Tokyo, zei dat stuctuur zeker dateert van 8000 jaar voor Christus toen het land waarop dit bouwwerk opgebouwd werd onder water kwam op het einde van het ijstijdperk.

 

De eerste tekenen van beschaving in Japan werden opgespoord tot de Neolitische periode, ongeveer 9000 jaar voor christus. De mensen leefden als jagers en boeren in die tijd. Er is niets dat wijst op de aanwezigheid van een cultuur die gevorderd genoeg was om zo'n zigzagstructuur te bouwen.

 

*****************************

 

Dit doet een belangrijke vraag ontstaan... wie bouwde deze gevorderde structuren, aangezien onze voorouders jagers en boeren waren in die tijd, bijvoorbeeld primitieve bosmannen, die nog moesten leren hoeveel tenen ze aan hun voeten hadden? 

Terug     Home