Make your own free website on Tripod.com

Kan dit een deel zijn van het verdwenen werelddeel Atlantis?

 

 

Er werd recent een spectaculaire ontdekking gedaan diep in het water van het Cubaanse vasteland. Het gebeurde in een gebied dat heel goed het westelijk deel van het verdwenen werelddeel Atlantis zou kunnen zijn.

Edgar Cayce beschreef deze landmassa en zijn locatie als volgt:

" De positie die het werelddeel Atlantis inneemt ligt tussen de Golf van Mexico aan de ene kant en de Middellandse Zee aan de andere kant. Bewijzen van deze verloren beschaving zijn gevonden in de PyreneeŽn en Marocco, Brits Honduras, Yucatan en Amerika. er zijn sommige uitstekende delen...

die in een andere tijd een ander deel van dit grote continent moeten geweest zijn. Het Britse West India, of de Bahamas, zijn een deel van hetzelfde wat nu in het heden gezien kan worden. Als het geologisch opgemeten zou worden in sommige van deze delen, speciaal in Bimini en in de nabijheid van de Golfstroom, zou dit zelfs bepaald kunnen worden." (364-3)

Cayce's beschrijving van Atlantis, wordt gesitueerd in de Atlantische Oceaan, is iteressant omdat het gelijk is aan de algemene locatie die door anderen gegeven werd in ons historisch verleden. Er zijn een paar mythen en folkloristische beschrijvingen gevonden in de oude culturen van Noord, Centraal en Zuid Amerika die ook verwijzen naar een "eiland" dat bestond in het zuiden of oosten van hun landen, waarschijnlijk in de Atlantische Oceaan.

Hieronder is recent nieuws dat heel erg lijkt heeft op Cayce's beschrijving.

       

~~~

 

Onderzoekers kammen de Cubaanse zeeŽn uit op zoek naar schatten en mysteries

Maandag 14 mei 2001

11:59 AM

Door Andrew Cawthorne

 

HAVANA (Reuter) - Ternauwernood aangeraakt sinds het coloniale tijdperk van zeeroverij en scheepswrakken, zijn de zeebodems rond Cuba een onderwater fantasiewereld, met beloftevolle met schatten beladen gezonken schepen, inzichten in verloren tijden -- en misschien zelfs een verloren stad.

"Het is een nieuwe grens," zegt de Sovjet geboren Canadese oceaan ingenieur Paulina Zelitsky, die op Britisch Columbia geavanceerde digitiale verbindingen als basis heeft , zich verdiepend in videobeelden van een tot dusver nooit geziene zeebodem die genomen werden door onderwaterrobots.

ADC heeft ook een lijn onderwatervulkanen onderzocht die ongeveer 5000 voet diep zijn aan het Cubaanse Westpunt, waar miljoenen jaren geleden een streep land was die het eiland verbond met Yucatan en Peninsula in Mexico.

VERLOREN STAD TEN WESTEN VAN CUBA?

Het is heel intrigerend dat wetenschappers die sonar uitrusting gebruikten, op een diepte van 2 200 voet een reusachtige landstreek gevonden hebben met duidelijke beelden van wat een stadsontwikkeling blijkt te zijn, deels bedekt met zand. Van bovenuit lijkt de vorm  op piramides, wegen en gebouwen.

ADC is opgewonden maar wil niets speculeren ... tot een onderzoeksraad van de Cubaanse Academie van natuurwetenschappen en de U.S. nationaal geografische genootschap plaatsheeft in de vroege zomer.

"Het is fantastisch. Wat we zien op onze hoge resolutiesonar beelden zijn grenzeloze, golvende, witte zandvlaktes en in het midden van dit mooie witte zand, zijn er duidelijke door mensen gemaakte grote architecturale ontwerpen. Het ziet eruit alsof je over een stad in ontwikkeling vliegt in een vliegtuig en je ziet snelwegen, tunnels en gebouwen," zei Zelitsky.

"We weten niet wat het is en we hebben de videobandbewijzen nog niet, maar we geloven niet dat de natuur in staat is om ontwerpen van symetrische architectuur te produceren, tenzij het een mirakel is," zei ze in een interview in haar kantoor in Tarara, langs de kust ten oosten van Havana.

ADC's diepwateruitrusting omvat een sateliet-geÔntegreerde-oceaanbodem-positionerings-systeem,  een hoge-precisie-instrumenten-dubbelzijdige scan-frequentiesonar en afstandbedienbaar werkende ondezeerobots. Ze plannen om er twee onderzeeŽrs aan toe te voegen om mensen naar beneden te brengen.

Update van 11/11/2002 over deze ontdekking

update van 23/3/2002 over deze ontdekking

update van 19/11/2001 over deze ontdekking!

terug

Email           Home