Make your own free website on Tripod.com

Meer over het verloren continent Atlantis

 

19 November 2001, Havana, Cuba

 

Het verhaal over de mogelijke stad een halve mijl onder de westerse punt van Cuba begon in mei toen een nieuwsreporter van Reuter de diepe oceaan ingenieur die het eerst verslag uitbracht van een ongewoon scansonar interviewde over deze ontdekking. Haar naam is Paulina Zelitsky. Ms. Zelitsky werd geboren in Polen, studeerde voor ingenieur in de Soviet Unie, werd opdracht gegeven om te werken op een onderzeese basis in Cuba gedurende de koude oorlog, en is uiteindelijk overgelopen naar Canada. Daar ontmoette ze haar huidige man, de zakenman Paul Weinzweig. Nu heeft het koppel een bedrijf die Advanced Digital Communications heet of  ADC, het kantoren in zowel Victoria, Brits Columbia, en in Havana, Cuba. Hun specialiteit is het onderzoeken van de diepe oceaan. ADC haald het nieuws in november 2000 toen Paulina Zelitsky het wrak vond van de vermaarde U.S.S. Mine die in 1898 ontplofte en zonk. Hij lag drie mijl van de kust van Havana en twee-derden van een mijl diep. Haar team nam het strijdschip op op video en vergeleek het met oude foto's. Dit jaar rapporteerde Ms. Zelitsky dat ze een reusachtig landplateau gevonden had  op ongeveer 2 200 voet van het westpunt van Cuba met duidelijke beelden van wat menselijk gebouwde grote bouwkundige ontwerpen blijken te zijn die deels bedekt zijn met zand. Van bovenuit lijkt het op piramides, wegen en gebouwen."

 

~~~

 

Deze week sprak ik met Pauline Zelitsky en Paul Weinzweig en leerde dat ze deze later zomer ook in staat waren om licht en een videocamera onder water te sturen met een robotachtig oceaanvoertuig gekend als een ROV. De laatste paar maanden had ik een afspraak met Mr. Weinszweig waardoor ik hun vorderingen op deze site kon zetten, maar alleen publiceren mag als ik hun toelating heb. Het volgende is het deel van onze meest recente discussie die opgenomen werd om verspreid te worden, die de verrassing bevat van Paulina Zelitsky die zich bij het interview aansloot.

 

 

Ik vraag aan Paul Wenzweig, partner in de Advanced Digital Communications, Victoria,  British Columbia, Canada:

"IS ER IETS DAT JE KAN ZEGGEN  OVER DE OPNAME VAN DEZE MORGEN ZODAT IK EEN SOORT UPDATE KAN DOEN?

Voor de opname kan je zeggen dat het Centrum voor Marine archeologie en antropologie van de Cubaanse Academie van wetenschap nu de videodata ontleden die we ontvangen van de omtrek van het terrein van de megalitische stenen. Zij werken aan de opschriften die ze ontdekt hebben op deze stenen en ze analiseren ze op dit moment.

WAT IS DE GESCHATTE GROOTTE VAN DEZE STENEN?

De geschatte grootte van deze stenen - zij zijn ongeveer twee bij vijf meter. Heel grote stenen. Dat is ongeveer zes voet bij vijftien of zestien voet, iets van dat.

EN JE VERMELDDE DAT DIT MOGELIJKS HET ZELFDE ZOU KUNNEN ZIJN VAN UITZICHT ALS DE OMTREKSTENEN IN STONEHENGE? DIT SOORT VAN RECHTHOEKIGE UITZICHT?

Ja, het zelfde soort stenen dat je ziet op het Oostelijke eiland en in Stonehenge. Heel groot en glad en licht gekleurd die geen relatie heeft met de omgevende ecologie. Er is ook bewijs dat ze precies in elkaar passen, dat is de ene op de andere, alsof het de basis is van een piramide of een groot gebouw.

EN OP DEZE STENEN STAAN MOGELIJKS OPSCHRIFTEN? WEET JE OF ZE OP DE BOVENKANT, OP DE ONDERKANT OF OP HET MIDDEN STAAN?

De opschriften staan niet overal op dezelfde plaats op de stenen. ze kunnen in het midden staan, maar ook overal de steen rond. Een van de dingen die we vonden, de antroplogist vond het, was een Amerikaans kruis. Het is een kruis van Centraal Amerika.

IS DIT EEN KRUIS WAAR TWEE LIJNEN LOODRECHT GEKRUIST ZIJN MET ELKAAR MET IETS SPECIAALS AAN DE EINDPUNTEN?

Nee, er zijn geen twee  lijnen. Het zijn twee ovale vormen die elkaar kruisen.

TWEE LANG OVALEN DIE ELKAAR KRUISEN ZOALS EEN KRUIS ZICH KRUIST?

Ja, de manier waarop een kruis zich kruist? Alleen de vorm is niet een enkele lijn. Het is een afgeplatte cirkel.

KAN JE ZIEN OP DE VIDEO, OF DE GRAVERINGEN EEN VIERDE INCH OF EEN HALVE INCH DIEP ZIJN?

Ja, we kunnen echt de diepte ervan zien. Er is beperkt licht en beperkt perspectief omdat er technische problemen waren met de ROV

IS HET WERKELIJK ZO DONKER OP EEN HALVE MIJL DIEP?

Wel, er is totaal geen licht behalve wat wij voorzien.

DUS JULLIE KUNNEN ALLEEN MAAR ZIEN WAT JE IN HET LICHT VOOR JE WAARNEEMT?

Dat is juist. We hebben nu goede belichting en een klein lichtcamera die we op twee of drie andere camera's kunnen plaatsen die we waar ook hebben. Op onze zoomcamera en op verschillende andere cameras die daar werken hebben we nu goede belichting.

Er was een hoop puin in het water die gemaakt werd door een sterke stroom, wellicht door plankton.

WANNEER DENK JE DAT JE NAAR BENEDEN KAN MET AL DE FUNCTIONERENDE CAMERAS?

Wel, hopelijk kunnen we ons hele systeem terug samenkrijgen binnen de twee maanden en dan moeten we nog beter weer krijgen.

HEBBEN JULLIE AANWIJZINGEN GEKREGEN VAN HET MUSEUM DIE PROBEERT DEZE GEGRAVEERDE OPSCHRIFTEN TE ANALYSEREN DAT HET ZOU GAAN OM OUDE GESCHRIFTEN?

We hebben nog helemaal geen besluiten gekregen. De analyse is nog steeds bezig.

HADDEN ZIJ COMMENTAAR OP DE SYMBOLEN OF OP HET SNIJWERK?

Het zijn Griekslijkende opschriften.

GRIEKSLIJKENDE?

Wel, hiŽroglifisch lijkende opschriften.

HIEROGLIFISCH ZOALS IN EGYPTE?

Ik zei dat de opschriften Grieks lijken. Wacht een minuutje. Waarom spreek je niet met mijn baas?

OK, DAT ZOU IK GRAAG DOEN.

Haar naam is Paulina Zeltisky.

Paulina Zeltisky: Hi, Linda.

HALLO. IK BEN ZO BLIJ DAT IK MET JE KAN PRATEN AAN DE TELEFOON.

Ja, dank je. Ik luisterde naar mijn man en ik wil dat je geen fouten begaat door te verwarren met Grieks, omdat het geen Grieks is. Het heeft dezelfde aanleg, maar het is geen Grieks. We weten niet wat hte is en wetenschappers proberen het te ontcijferen.

JUIST. HET HEEFT ENIGE GELIJKENIS MET DE GRIEKSE OPSCHRIFTEN, MAAR HET IS GEEN GRIEKS.

ZIJN ER PICTOGRAFIEEN DIE IN DE CATEGORIE VAN DE HYROGLYFEN VALLEN?

Ja, en ook symbolen. Er zijn verschillende tekens, meer in Amerikaanse aard, zoals ze die gevonden hebben in Centraal Amerika. Piramiden. Een sterke omlijning van de structuur die wijst op een piramidaal type, een Amerkaans piramidaal type,  geen Egyptisch piramidaal type.

OKE, JE WIL ZEGGEN DAT ZE LIJKEN OP DE SYMBOLEN DIE GEVONDEN WERDEN IN DE PIRAMIDES VAN MIDDEN AMERIKA?

Ja.

EN EEN VOORBEELD DAARVAN IS HET KRUIS MET OVALEN DIE ELKAAR KRUISEN?

Dat is een voorbeeld. Dat is juist. En het type kruis wordt een Amerikaans kruis genoemd. We vonden het in Cuba in een verscheidene grotten op het eiland. Ze zijn heel oud, pre-Columbiaans, misschien duizend jaar voor Columbus. Je weet, Cuba heeft drie keer onder water gestaan, volgens onze informatie van het eiland.

OKE, DUS CUBA IS DRIE KEER ONDER WATER GEGAAN?

Ja.

EN IN ONDERWATERGROTTEN IN DE BUURT VAN HET EILAND WERD HET AMERIKAANS KRUIS AANGETROFFEN IN DE MUREN?

Ja, en andere symbolen, andere kosmische afbeeldigingen. Je vindt dit in de Cubaanse grotten in de buurt van het eiland, niet alleen in het zuiden, maar ook in het noorden. En deze grotten zijn onderwatergrotten. Ik ken ťťn grot die op het land is en daar is ook dit type van symbolen.

HEBBEN DE ARCHEOLOGEN DEZE SYMBOLEN KUNNEN VERGELIJKEN MET ANDERE VOOR-BESTAANDE TALEN TOEN ZE HET SNIJWERK IN DE CUBAANSE GROTTEN ONDERZOCHTEN?

Zij proberen het te vergelijken met Centraal Amerika, maar het is kenmerkend voor zichzelf. Het is heel moeilijk te zeggen dat de oude Amerikaanse symbolen identiek zijn aan deze. Het is niet identiek. Het is gelijkend, maar niet identiek."

Nadat ik hoorde over het symbool van de ovalen die gekruist waren en andere mysterieuze opschriften begon ik te zoeken. Ik belde de archeologische en antroposofische afdeling van de universiteit van Pensilvania die een van de fijnste collecties heeft van Olmec, Maya en andere middenamerikaanse kunstprodukten in de wereld.

Dit weekend was ik verschillende uren in de bibliotheek om in zeldzame boeken van Maya en middenamerikaanse kunst te zoeken Ik kon geen enkel kruis vinden met ovalen tot ik een boek opende dat 'The Language of the Sea Peoples' 'De taal van het zeevolk' heette. In een hoofdstuk dat hieroglyfen van het eiland Minoal in Creta vergeleek met hieroglyfen die gekend zijn als 'Linear C Language' lineaire C taal' die gebruikt werd door een oude Minoaanse cultuur die 'Luwian' genoemd werd, vond ik het.

 

Zie gekruiste ovalen kruisen naast 186/445 bovenaan van De taal van de zeemensen ©  1992 door Fred Woudhuizen.

IK VOND OOK EEN MEER INGEWIKKELD GEKRUIST OVAAL SYMBOOL IN DE ASSYRISCHE HIEROGLYFEN.

 

 

GeÔndentificeerd als Assyriaans 'zonnekruis'

In de Mammoth Dictionary of Symbols © 1996 door Nadia Julien.

IK ZOND BEIDE SYMBOLEN NAAR PAULINA ZELITSKY VOOR COMMENTAAR. ZE E-MAILDE ME TWEE KLEURFOTOS TERUG DIE ZE GENOMEN HAD IN EEN EEN CUBAANSE GROT DIE VERSCHILLENDE KRUISSYMBOLEN BEVATTE DIE JE KAN ZIEN IN MIJN EARTHFILES.COM REPORT.

Paulina Zelitsky schreef het volgende over de bovengenoemde ovale gekruiste symbolen en spiralen beneden: "Het beeld is van het Cubaanse eiland-jeugd en gerestoreerd door archeologen. Maar er zijn een paar gelijkende (Cubaanse) grotten: een in Matanzas en een in Quanacabibe die niet gerestaureerd werden. Men weet er de ouderdom niet van. Maar de wetenschappelijke genoogschap gelooft dat ze bij het 'zeevolk' horen.

Hoe zou een oud Monoaans symbool een halve mijl te midden van andere duidelijke megalitische structuren terechtkomen aan het westerse punt van Cuba? Ik ging met die vraag naar de chef van de redactie van een Oud Amerikaans magazine, Frank Joseph. Frank heeft het einde van het Bronzen tijdperk bestudeerd van ongeveer 1200 jaar voor Christus, wat drieduizend tweehonderd jaar geleden is. Hij is ook de auteur van een boek dat in 1998 verscheen met de titel 'Atlantis in Wisconsin'. Hij had een ander nieuw boek 'Edgar Cayce's Atlantis en Lemuria'. Dat boek zal in de winkels liggen begin december. Een derde boek dat verschijnt in 2002 wordt 'De Destruction of Atlantis' 'De ondergang van Atlantis'. Frank Joseph heeft meer dan twintig jaar gestudeerd op de fysieke bewijzen van een globale Atlantische cultuur waarvan hij denkt dat het vernietigd werd in een wereldwijde catastrofe in 1200 voor Christus die een einde maakte aan het bronzen tijdperk.

In de september/oktober uitgave van het 'Oude Amerikaanse magazine' staat een korte brief, met de titel 'verbergt de U.S. Navy Atlantis?' "Het zegt dat er op 7 september 2001 een team vanuit spanje en uit de U.S. naar olie ging zoeken op '250 mijl ten zuidwesten van de Azoren, uitgerust met  twee ondezeeŽrs om een 90 kilometer lange richtel te onderzoeken met een centrale tempel die gesteund werd door drie standaarden van negen zuilen die ongeveer 3 voet in diameter waren en een plat stenen dak steunden dat ongeveer 20 voet breed was en 30 voet lang. Er zijn resten van vijf cirkelvormige kanalen en bruggen, vier structuurringen die lijken op de tempel ertussen. Het is ongeveer 2 800 voet deip en de Midden Atlantische groef en het is stabiel op dit moment." Volgens de onderzoekers werden hun signalen verstoord door U.S. marineoefeningen in de buurt toen ze foto's van die plaats wilden versturen, misschien onbewust.

Frank Joseph en ik proberen nog steeds dit rapport te bekrachtigen, maar de diepte van 2 800 voet is in de buurt van die halve mijl diepte in de Cubaanse plaats. Dit weekend stelde ik vragen aan Frank over het gekruiste ovalensymbool in de Linear C taal van de Luwianen.

Fran Joseph, chef redacteur, Oude Amerikaanse archeloloog van de Amerikas van voor Columbus in Colfax, Winsconsin zei: 'De Luwiaansen waren een volk die opgeveer op hetzelfde tijdstip leefde als de Trojanen die leefden in wat nu Turkije is. Zij waren ofwel bondgenoten met de Trojanen, dichte bondgenoten gedurende de Trojaanse oorlog en ervoor. Of anders waren het Trojanen. Sommige van de Luwiaanse geschriften werden gevonden in ItaliŽ en ze denken dat er een belangrijke verbinding is tussen de Etruscianen en het Azische Minor, of wat nu Turkijke is. En de Luwianen waren een zeevolk, die de zee heel goed meester waren.

KUNNEN DEZE GEKRUISTE OVAALSYMBOLEN VERGELEKEN EN IN VERBAND GEBRACHT WORDEN MET HET LETTERWOORD 'LU' DAT OOK OP ALLE ZUILEN STAAT MET ANDERE TALEN WAAR DAT SYMBOOL STER BLIJKT TE BETEKENEN?

Een ster, misschien. Het is alsof de Luwianen zich telkens willen identificeren met deze 'Lu' die telkens terugkomen. Het kan zijn dat ze zichzelf 'Lu' heetten. Het is heel interessant. Deze hele culturele context is Atlantisch omdat de Atlantianen contact hadden met de Trojanen. De trojanen hadden een verhaal over Atlantis. Elektra, zinkend in de zee.

Dit is heel complex, dun verweven materiaal, weet je!!

KUN JE HET VERHAAL VAN HET TROJAANSE GEZICHTSPUNT MET ONS DELEN?

De Trojanen waren een volk die hun stad bouwde ongeveer 3000 jaar voor Christus. Zij kozen die plaats op de Dardanelles omdat het een heel waardevolle plaats was voor ruilhandel tussen het Oosten en het Westen. Je kon er toegang krijgen via de Zwarte Zee. Wie de Dardanelles controleerde, controleerde de ruilhandel. Dus Troje werd een heel rijke stad.

De mythe van Dardanos is dat hij geboren werd op een ver eiland in het westen. Zijn moeder was Elektra. Zijn vader was Atlas, de naam van het eiland waar Atlantis op gelegen was. Zij was de dochter van Atlas en haar moeder was Clione.

Dit wordt echt...

DIT LIJKT HEEL ERG OP WAAR PLATO OVER PRAAT.

Clione was de zeegodin, die de Pleiaden produceerde.

En Pleiaden betekent dochter van Atlas, die Atlantis is. Dat is wat Atlantis wil zeggen, dochter van Atlas.

WIL PLEIADEN ZEGGEN DOCHTER VAN ATLAS?

Pleiaden wil zeggen dochter van Atlas. Het is een poŽtische manier om te zeggen dat dit Atantis is.

HET FEIT DAT ER EEN ATLANTIS ZOU KUNNEN GEWEEST ZIJN DIE OVERAL VAN HET WESTEN VAN DE STRAAT VAN GIBRALTAR BASISSEN HAD DIE ZELFS DE AZOREN OMVATTE, DE CANARISCHE EILANDEN EN MEER NAAR BENEDEN DE ATLANTISCHE OCEAAN KOMT NAAR BUITEN ALS EEN GROTERE WAARHEID.

Absoluut.

EN NIET OP EEN ENKEL EILAND.

Juist. De relatie tussen Atlantis en Troje is niet dezelfde als de relatie tussen Atlantis en Yucatan bijvoorbeeld, waar ze een belegerd koninkrijk hadden. Ze bezaten Yucatan. Ze wilden ook delen van Ierland en Spanje bezitten. Dat was heel dicht in contact met het Atlantische rijk.

IS DIT HET VERHAAL VAN PLATO DIE NAAR SOLON GING ONGEVEER 11 500 JAAR GELEDEN?

Nee, dat is een totaal ander verhaal. Mijn collega's en ik hebben heel hard gewerkt op deze data sinds 1980. En deze data zijn een vergissing, dat was een vertalingsfout. De Grieken gebruikten een kalender die bijna gelijk was aan de onze. Ze gebruikten een zonnekalender met ongeveer 365 dagen. Een standaard zonnekalender. De Egyptenaren gebruikten minimum 5 verschillende kalenders, waaronder ook een zonnekalender. Hun priesters die op de heilige plaatsen hadden een verhaal van Atlantis en dat was op een heilige plaats die de Tempel van het mes genoemd werd. Zij gebruikten een maankalender.

Wij kwamen tot het besluit dat de Egyptische priester sprak over maanjaren, niet over zonnejaren toen hij het had over 9000 jaar. Er is overvloedig bewijsmateriaal om aan te tonen dat dat was wat hij zei. Alles werd schromelijk overdreven in Creteas en de Timaeus. Zij werkten niet met de beschrijving die Plato gaf. Plato beschreef een bolwerk of stad in het late bronstijdperk.  

Er was een grote bres tussen Plato's en Solon's tijd en wat gebeurde in Atlantis. We weten wel dat het Bronzen tijdperk plotseling stopte in de buurt van 1200 jaar voor Christus en dat de volgende 400 jaar een periode was van diepe duisternis. Er werd niets meer geschreven. Er werden geen steden gebouwd. De wereldbevolking was buitengewoon afgenomen. Er was overal brand. Het volledige Duitse Zwarte Woud was verbrand. Elke archeologische plaats in het Nabije Oosten en Midden AziŽ waren verbrand. Er werd nu begrepen dat er een grote ramp was,waar Atlantis maar een klein deel van was. Het trof de hele wereld, van Ijsland tot laat ons zeggen, het midden van Noord Afrika. Het taste Noord Amerika aan en ging recht naar de Stille Zuidzee.

Er was in 1997 een symposium van archeologen en astronomen, totaal geen new age mensen, in Engeland, waar ze vonden dat de grootste ramp die de mensheid ooit meemaakte rond 1200 jaar voor Christus was. Dat was toen twee of meer kometen, waaronder de komeet van Haley op ťťn punt samenkwamen in de hemel boven de aarde, waardoor een stortregen van spervuur van asteroÔden en meteoren neerkwam die de mensheid op de rand van het bestaan bracht.

Twee Zweedse natuurkundigen, Thomas Larsson en Lars Franzen bewezen dat Atlantis speciaal hard getroffen werd , door verschillende asteroÔden - ik praat nu niet over meteorieten - maar over verschillende asteroÔden, die botsten in het oosten van de Atlantische Oceaan op die plaats waar de locatie van Atlantis gecitueerd werd, dat is waarom we kunnen verklaren waarom een eiland met de grootte van Atlantis die ongeveer 6 000 vierkante mijl - het was geen continent, het was een groot eiland. En het was vernietigd. Als je een eiland hebt in het midden van het water en dat wordt getroffen door verschillende atoombommen in een keer, dan zijn de kansen van wat  er rond ligt klein.

 

WAT DENK JE DAT DE UITWERKING WAS VAN DEZE AFBREKENDE OF BOTSENDE ASTEROIDEN IN VERGELIJKING MET EEN ATOOMBOM DIE OP DAT EILAND VIEL?

Misschien H bommenkracht. En ze moesten zelfs het eiland zelf niet raken. Het eiland was deel van de Midden Atlantische richel die geologisch een heel onstabiel deel is van de planeet. Je kon een asteroÔde hebben die honderden mijlen verder dreigde, maar als ze die Midden Atlantische richel raakte - was dat het einde van het eiland.

DUS, HET ARTIKEL DAT JE VIND IN HET SEPTEMBER TOT OKTOBERNUMMER VAN 'OUD AMERIKA' OVER EEN SPAANSE OLIE ONDERZOEKSGROEP IN DE AZOREN DIE OP 2800 VOET NEGEN KOLOMMEN GEVONDEN HEBBEN DIE EEN SOORT PLAT STENEN DAK ONDERSTEUNEN...

Ja!

DAT ZOU LETTERLIJK VERBONDEN KUNNEN ZIJN MET EEN SOORT STRUCTUUR VAN EEN, 1200 VOOR CHRISTUS TIJDSE BOUWSEL?

Ja, ik denk het. Het komt heel goed uit. Jammer genoeg heb ik het rapport dat jij gezien hebt nog niet meer kunnen verifiŽren. Maar ik wil wedden dat het een deel was van de vernieling van 1200 voor Chr. omdat het zo groot was in die tijd. We weten bijvoorbeeld dat vele delen van de wereld, zoals BrittaniŽ en Duitsland 9/10 van hun bevolking ineens verloren. Dus we handelen hier met een groot uitsterven, bijna een menselijke uitsterven in verschillende delen van de wereld terzelfdertijd. En ik denk dat dit goed mogelijk is.

Dat zou misschien ook verklaren hoe de structuur die nu gevonden werd in Cuba is waar het is. We maken eruit op dat het mogelijks een deel was van een veel groter geheel. Ik begin te denken dat wat ze daar gevonden hebben normaal veel groter was, dat het maar een klein stukje is wat ze nu gevonden hebben, een rest, dat misschien op een soort klip was die vertikaal zonk. Dat is niet onmogelijk. Er is geweten dat zo'n dingen voordien al gebeurden in de Atlantische Oceaan en dat dit deel wat ze gevonden hebben rechtop bleef."

Een van de meest geheimzinnige culturen op aarde zijn de Etrusken. Ze leefden 2500 jaar geleden in Toscane in ItaliŽ. Niemand wist wie ze waren of waar ze vandaan kwamen. De Etrusken waren vakkundige zeilers en vakmensen die insnijdingen en andere kunstprodukten achterlieten in stenen blokken en in zuilen in een taal die nog niemand  kon vertalen. Het lijkt op Grieks, maar het is geen Grieks.

Frank Joseph: 'Ik heb gezien wat ze daar gevonden hebben. Het klonk alsof het leek op Grieks, maar het is geen Grieks, het kan zijn dat het Etruskisch is. Ik zeg niet dat de onderwaterstad Etruskisch is. Dat is waarschijnlijk niet mogelijk. Het is zeker dat de Etrusken geen dingen bouwden die op Teotihuacan leken! Maar waar haalden de Etrusken hun geschreven taal? Is het mogelijk dat Etriuskisch een variant is van de Atlantische taal? We weten niet hoe de Atlantische geschreven taal eruit ziet. Maar het lijkt alsof het de voorloper, niet alleen van het Grieks, maar ook van andere geschreven talen in de rest van de wereld. Dus is het mogelijk dat het Etruskische geschreven taal lijkt ze kunnen misschien enkele gelijkenissen zien. Maar dat is geen grote hulp. Ook als ze het identificeren als Etriskisch, dan zullen ze het nog niet kunnen lezen, want de geschreven Etruskische taal is nog niet ontcijfert. Zij hebben enkele namen en kleine brokstukjes van dingen, maar de taal is nogal bizar omdat het een Grieks type geschrijven taal is, maar de taal zelf lijkt meer op Turks of zoiets. Het is heel verwarrend.

De Etrusken zijn veel directer verbonden met Atlantis want Plato vernoemde, in zijn verhaal over Atlantis speciaal de Etrusken als voorpost van Atlantis. Toen de AtlantiŽrs naar West ItaliŽ gingen lieten ze daar een soort tussen-huwelijk met de mensen achter en creŽerden wat bekend werd als de Etrusken.

NU OVER HET WERK DAT JULLIE GEDAAN HEBBEN OVER ATLANTIS - IK DENK DAT HET EERLIJK IS OM TE ZEGGEN DAT JULLIE ERVAN OVERTUIGD ZIJN DAT DE BESCHRIJVING VAN PLATO EN HERODITUS VAN DEZE ATLANTISCHE BESCHAVING ECHT BESTAAT. WAT WETEN JULLIE VAN DE ATLANTISCHE CULTUUR IN DE PERIODE VAN 3000 TOT 1200 VOOR CHRISTUS GEBASEERD OP WAT JULLIE BESTUDEERD HEBBEN?

Wat ik je kan zeggen is dat de Atlantianen, op een eiland aan de buitenkant van de Straat van Gibraltar een krachtig zeevolk ontwikkelden. Ze waren grote zeevaarders. Plato beschreef de Atlantianen als  grote zeevarders en grote ontginners. Dat werkte goed uit, want de kopermijning die in Noord Amerika plaatsvond - ik ga hier verder niet op in, maar er was een grote kopermijn onderneming deel nam aan de ontginning die een half biljoen ton ruwe koper opbracht die verdween tijdens diezelfde periode. Ik geloof dat de AtlantiŽrs daar de rekening voor kregen.

WAREN DAT DE 5000 MIJNEN VAN NOORD PENSILVANIA EN MICHIGAN DIE ELK 60 VOET DIEP ZIJN?

Wel, de geschatte diepte is ongeveer 20 voet voor de mijschachten, maar er waren vele mijnschachten die uitgegraven werden tot op de bodem van 60 voet. Dus, wie het ook deed had een technologie die veel verder stond dan wat er door de inboorlingen konden weten. Zij waren in die tijd nog niet geÔnteresseerd in koper, ze waren alleen geÔnteresserd in het drijvend koper, wat ze op de grond vonden. Maar dit is een van de grote - ik gebruik niet graag het woord samenzwering, maar het is zeker achtergehouden bewijs dat de Amerikaanse geleerden al meer dan 100 jaar geweten hebben, dat er een grote kopermijnonderneming was in het hogere Michigan die van 3000 voor Chr. tot 1200 voor Chr. - deze magische data opnieuw - waarin een minimum van een half biljoen pond met de hoogste kopergraad van de wereld opgegraven hebben. Maar die zijn daarna verdwenen. Ondertussen brak aan de andere kant van de wereld het Bronzen tijdperk aan en het brons kon alleen een grote graad krijgen door het te combineren met zink en tin. Dus, ik denk dat Plato het had over deze oude kopermijners die in staat waren om door hun reusachtige technologische ontwikkeling deze enorme hoeveelheid ruwe koper uit te graven en hen dan naar Europa te verschepen waar het handelswaar werd, de koperbaronnen van de oude wereld en het is daardoor dat ze zo buitengewoon machtig en rijk werden.

EEN INTERESSANTE MOGELIJKE ONTDEKKING IN DEZE ONDERWATER MEGALITISCHE STAD DIE JULLIE ONDERZOEKEN IS DAT ER OP SOMMIGE VAN DE SONARDATA, NIET OP DE VIDEOTAPE, MAAR OP DE SONARDATA, ER SOMMIGE DINGEN TERUGKEREN DIE SUGERREREN DAT ER MISSCHIEN METAAL KAN ZIJN, OF GELIJKEND OP METAAL OP DE TOP VAN SOMMIGE VAN DE VOORWERPEN. ZOU HET GEBRUIK VAN METAAL ALS BEKLEDING VAN BOUWWERKEN IETS KUNNEN ZIJN DAT VERBONDEN IS MET HET ONDERZOEK NAAR ATLANTIS?

We komen echt dicht bij het Atlantische rijk. Plato zegt ons dat ze de grootte van hun bloei wilden laten zien, door grote schilden, die 'orichalcum' genoemd werden, op de buitenmuren van de stad te maken. Orichalcum wil niets anders zeggen dan een hoge graad koper die niet in zo'n hoog getal bestond in Europa als in Noord Amerika. Dus hier ware mensen die een ontwerptechniek gebruikten, een architectuur techniek die platen van edelmetaal in hun muren gebruikten en nu vinden we deze vermoedelijk bij een onderwaterstad weg van Cuba. Ik wil zeggen dat we dichter bij een culturele algemeenheid komen.

 

FRANK, WAAR DENK JE DAT DIT ALLES NAARTOE LEIDT?

Ik weet exact waar het naartoe ledit. Op een goeie keer in dze eeuw zal de grooste archeologische vondst in de geschiedenis plaatsvinden door Atlantis te vinden. Het begon in 1968 toen ze de Bimini weg vonden of de muur van waar het eens naar wees. De structuur in Cuba kan er een deel van zijn. Het is heel goed mogelijk dat het er een deel van is. Het zijn broodkruimels op het pad naar de uiteindelijke ontdekking van Atlantis die gemaakt wordt doordat de technolgie voor wetenschappelijk onderwateronderzoek zich verder en verder ontwikkelt met zo'n omvang dat ze de oceanen transparant doen worden. En wat onder de oceanen en onder het slib zit. Ik denk dat veel van Atlantis niet alleen onder water is, maar onder het slib en zo. Deze ontdekkingen zullen gedaan worden. Dat is waar het om gaat, hopelijk in ons leven. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat gebeuren.

WAT GAAT ER DAN MET DE ACADEMISCHE WERELD GEBEUREN?

De academische wereld verklaarde de laatste 100 jaar dat iedereen die in Atlantis geloofde, geloofde in fantasie, dat ze niet wisten waarover ze praten, dat ze zijn heel onwetenschappelijk zijn. En aan de andere kant zeggen ze dat de beschaving 5000 jaar geleden heel traag begon in MesopotamiŽ tussen Tigris en Eufrates. Wel, dit alles zal buiten gegooid moeten worden! We gaan naar iets totaal anders kijken nu. Met andere woorden, al de boeken, ons gehele begrip over waar we vandaan komen zal veranderd moeten worden."

 

Dit was een intervieuw dat geleid werd door Linda Molten Howe.

Voor meer foto's, bezoek haar verhaal op...

http://www.earthfiles.com/earth303.htm (het is in het engels en het duurt een tijdje)

terug home