Make your own free website on Tripod.com
 
 

Meer over het verdwenen werelddeel Atlantis...

 

 

Havana, Cuba

29 maart 2002

      

      

HAVANA (Reuter) - Natuurkundige onderzoekers zeiden vrijdag dat ze hoopten om later dit jaar beter vast te stellen of een ongewone rotsformatie die diep buiten de kust van Cuba ligt een deel van een gezonken stad een voordien ongekende oude beschaving zou kunnen zijn.

 

"Dit zijn bijzonder eigenaardige structuren... Ze hebben al onze verbeelding veroverd,' zei Cubaans geologist Manuel Iturralde op een conferentie na een week op een boot boven de plaats.

 

"Als ik dit geologisch zou moeten verklaren zou het moeilijk zijn," zei hij later aan de reporter, "we onderzoeken steenmonsters die we in een paar maanden verzameld hebben om meer licht te werpen op de formatie in de Guanahacabibes Peninsula op het Cubaanse westpunt.

  

Iturralde, die onderzoeksdirectuur is van het Cubaans natuurhistorisch museum heeft zich verbonden met het Canadese verkenningsbedrijf      Advanced Digital Communications (ADC) in een poging om het mysterie van de platte, geometrisch gevormde granietachtige stenen op te lossen. Ze liggen in een structuur die lijkt op piramides, wegen en andere bouwwerken op meer dan 2 000 voet in een gebied van zeven en driekwart vierkante mijl.

 

ADC heeft geopperd dat het misschien behoorde bij een beschaving van duizenden jaren geleden, die het Amerikaanse werelddeel koloniseerde, waarvan de zetel op een eiland was die zonk naar grote diepten door een enorme aardbeweging zoals een aardbeving.

 

Deze theorie en zijn onvermijdelijke vergelijkingen met de mythe van de verdwenen stad Atlantis heeft terughoudendheid veroorzaakt bij sommige natuurkundigen overal ter  wereld die zeggen dat de diepte en het jaartal niet geloofwaardig waren - ADC zei dat het tenminste 6 000 jaar oud zou kunnen zijn.

 

Sommige Europese archeologen zeggen dat de stenen waarover gestruikend werd in juli 2000 terwijl ADC op jacht was met hun sonaruitrusting naar schatten en gezonken Spaanse Galeien gevormd kon zijn door natuurlijke kalksteen.

 

Maar de conclusie van Iturralde is dat er geen onmiddelijke natuurlijke verklaring is voor de stenen.

 

"ER IS NOOD AAN EEN OPEN GEEST"

 

"Het blijkt dat er een soort intelligent ontwerp zit in de formatie en planning van de structuur," zei de in de Sovjet Unie geboren Canadese Paulina Zelitsky, een oceaaningenieur die bij ADC werkt, op de zijlijn van de natuurkundige conferentie in Havana.

 

"Ik heb meer dan dertig jaar in dit gebied gewerkt en ik heb nooit voordien natuurlijke structuren gezien die gevormd zijn met zo'n intelligente symmetrie en methode. Vanaf het begin vermoedde ik dat deze structuren niet natuurlijk waren."

 

Terwijl Iturralde op vrijdag aanwijzingen gaf in zijn document van de seismische beweging en ophopingen op die plaats, sloot hij definitief uit dat het kon gevormd worden door de natuur. Als deze theorie bewezen was zou het een ommekeer teweegbrengen van de geschiedenis van Amerika, vertelde hij aan de reporters.

 

"Het zou een groot deel van onze kennis van de mensheid en de evolutie van de Amerika's veranderen," zei Iturralde.

 

"Een Frans archeoloog vond recent bewijs van de aanwezigheid van mensen in Zuid Amerika 40 000 jaar geleden, iets wat we nooit verwachtten, dus moet je altijd open zijn voor dingen die je niet verwacht, die niet in het raamwerk zitten van de huidige kennis ... we kunnen iets vinden waar niemand ooit aan dacht."

 

ADC is van plan om binnen een paar maanden een speciaal ontworpen robot naar de plaats te sturen om monsters te nemen van de stenen en van het bezinksel waar ze in vastzitten om te proberen het jaartal te achterhalen en om tekens te zoeken dat ze ooit op droog land gestaan hebben. Ze zullen ook zoeken naar een teken van menselijk leven, zoals tekeningen, sculpturen en kunstprodukten.

 

"Het zal niet gemakkelijk zijn om monsters te boren van deze bouwwerken omdat ze granietachtig lijken. En boren in graniet op een diepte van 600 meter is heel moeilijk," zei Zelitsky.

 

Ze zei dat hun ontdekkingen geschiedenis konden maken. "Ik denk dat we hier praten over de oorsprong van het Amerikaanse vasteland. Er zijn vele veronderstellingen over hoe het werelddeel gekoloniseerd was... Er zijn veel twistpunten, en ik denk dat onze ontdekking het eerste fysieke bewijs zal zijn van de ware oorsprong van ontwikkende beschaving in de Amerikas.

 

Onderzoek in Cuba is mogelijk

'Gezonken stad nadert

 

Door Andrew Cawthorne

29-3-2002


Terug Home