Make your own free website on Tripod.com

Synchrone Gebeurtenissen

  Er is geen toeval in God's universum...

of in ons leven"

  

Dit is een van de vele universele wetten of waarheden die nooit zeker bewezen kunnen worden. En toch zijn er heel veel verhalen van mensen die mysterieuze krachten zijn binnengegaan of die hun leven leidden terwijl ze het totaal niet verwacht hadden. Als we er van dichterbij naar kijken is het toeval in ons leven veel te gewoon. Als ze zich beginnen op te hopen door de jaren beginnen ze nieuwe mogelijkheden te openen. Dat ze misschien, meer dan willekeurige gebeurtenissen zijn.

Wat is een synchrone gebeurtenis? Het is een ervaring of omstandigheid die in ons leven komt als we het totaal niet verwachten. Wat deze mysterieuze gebeurtenissen zo apart maakt is dat ze altijd ongepland en onverwachts gebeuren. Een blind date die leidt naar een partnerschap voor het leven, een onverwachts telefoontje dat ons weghaalt van een ramp, een jobkans die zich opent, een geldgeschenk als we het het meeste nodig hebben, een droom die waarheid wordt, een onverwachte toelating tot een college dat we nooit verwachten, zijn maar een paar mogelijkheden.

Deze gebeurtenissen kunnen op grote, middelmatige of kleine schaal gebeuren. Ik ben geneigd om te denken aan de grote als aan gebeurtenissen die een grote impact hebben op ons leven. Dit kan een lange relatie zijn met iemand, een verlammend ongeluk die leidt tot een levensdurende uitdaging, een onverwachts boek van een vriend die een levensveranderende spirituele speurtocht in ons wakker maakt en ga zo maar door.

De gemiddelde synchrone gebeurtenissen zijn meer correcties die ons leiden naar de grotere om ons te helpen de grotere rustig en succesvol te ontvouwen.

Een onverwachte salaris bonus (geen grote) die ons toelaat om vakantie (geen te grote) te nemen waar we een partner vinden voor het leven (grote),of een nieuwe onderneming (grote) of de beslissing om van job te veranderen en naar een ander deel van het land te verhuizen (grote), zijn maar een paar voorbeelden. De kleine gebeurtenissen zijn meer om een fijnere toon te vinden in het hele proces en zijn ook heel belangrijk.

Het merkwaardige is dat deze onverwachtse gaven of leidingen dikwijls vanuit het universum komen om onze gedachten te be´nvloeden, of de richting van ons leven veranderen wanneer we het het minste verwachten. Als dit gebeurt wordt onze vrij wil nooit geschonden. Terwijl we in ons lichaam zijn hebben we altijd de kans om te reageren op deze gebeurtenissen, onafhankelijk van hun grootte, zoals wij willen.

Waar komen deze gebeurtenissen vandaan? Hoe gebeuren ze? Waarom gebeuren ze? Hebben zij een doel? Wat is de kracht die ze laat gebeuren?

Dit is in het algemeen wat anderen en ik geloven...

-   Niets gebeurt toevallig in Gods universum of in ons leven.

-   Er bestaat geen toeval.

-   Voor we naar deze planeet komen creŰren we een levensplan.

-   Dat plan is gemaakt vanuit vrije wil. Niemand dringt het aan ons op.

-   Ons levensplan werd gemaakt nadat we onze vorige levens en ervaringen de revue lieten passeren.

-   Hoe ontwikkelder we zijn hoe meer ons levenplan draait rond spirituele groei en dienstbaarheid aan anderen.

-   We kunnen geduld, vergeving en mededogen willen leren gedurende ons volgende leven.

-   Misschien willen we blindheid, armoede, rijkheid, enzovoort ervaren.

-   Onze beschermengelen en/of spirituele gidsen kennen ons plan.

-   Synchrone gebeurtenissen gebeuren het vaakst als we het niet verwachten.

-   Dat is wat hen synchroon maakt.

-   Als er zich een onverwachte gebeurtenis voordoet kunnen we er steeds op reageren met onze vrije wil.

-   Het is ook mogelijk om delen of heel ons plan te verwerpen als we op Aarde zijn.

-   Hoewel onze originele planning verwerpen niet de beste keuze is. Het schept verwarring in ons leven.

-   Sommige gebeurtenissen zullen gebeuren omdat we gepland hebben dat ze zouden gebeuren.

-   Terwijl we in ons lichaam zijn maken we voortdurend keuzes en scheppen we onze werkelijkheid.

-   Dit is ook gedaan met vrije wil.

-   En toch is er 'iets' gaande op de achtergrond van ons leven.

-   Dit iets zorgt voor de leiding die we nodig hebben om ons plan te ontvouwen.

-   Deze be´nvloeding gebeurt op een hoger niveau en voor een goed doel.

-   Dit doel is om ons op koers te houden in ons aardse plan

-   Een ander doel is om te zorgen dat we de leiding in ons leven erkennen

 -   Veel gebeurtenissen maken ons blij, zoals het vinden van vrienden uit vorige levens.

-   Als we de Geest (en onze engelen) vragen om leiding zullen ze zeker helpen.

-   We moeten leren hoe we kunnen luisteren naar onze leiding.

-   Geef speciale aandacht aan elke gebeurtenis of aanwijzing die meer dan drie keer gebeurt.

-   Kijk naar patronen die zichzelf herhalen in de gebeurtenis(sen).

-   Soms zijn de boodschappen die we ontvangen symbolisch en is het nodig dat we hen ontcijferen.

-   Als de dingen op hun plaats vallen alsof het magie is, ben je meestal op de juiste weg.

-   Als je weerstand of dode punten tegenkomt moet je de keuze die je gemaakt hebt opnieuw overwegen

Hier is een eenvoudige manier om naar voorbije gebeurtenissen te kijken die mysterieus, ongepland en onverwachts in ons leven gekomen zijn. Deze gebeurtenissen kunnen gebaseerd zijn op een vorm van leiding zoals een sterk voorgevoel, een krachtige of dwingende gedachte die in onze geest komt, een stem die tot ons spreekt, een droom die je had, en ga zo maar door.

Trek een lijn op een stuk papier. Dit is je levenslijn. Laat ons zeggen dat het de laatste 20 jaar van je leven voorstelt. Ga naar het begin (naar de linker kant van de lijn). Zet een merkpunt door de lijn en daaronder een gebeurtenis die een grote invloed had op je leven of de richting die het uitging.

Het meest belangrijke is dat het onverwachts gebeurde, zonder dat je het plande. Doe dit tot je op de huidige tijd bent. Denk daarna na over hoe het zo kwam.

Een denkbeeldige levenslijn kan zijn...

-   je leidt onder een niet lonend huwelijk (1990)

-   je gaat scheiden (1991)

 -   je verliest je job (1991)

-   je zit in een grote crisis (1991)

 -   alles wat je doet om een nieuwe job te vinden mislukt. (leiding kan ook door negatieve ervaringen en gebeurtenissen zijn)

Daarna...

-   je krijgt een boek van een vriend die leidt naar een totale spirituele ontwaking (1992)

-   onverwachts belt een oude vriend, en je krijgt een schitterende jobaanbieding in Arizona (1993)

-   je solicitatie gaat goed en je wordt aangenomen (1993)

-   je verhuist naar Arizona (1993)

-   alles gaat vloeiend voor jou (er wordt je getoond dat je op de juiste weg bent)

Daarna...

-   je hebt een blind date in Arizona en dat leidt tot een vervullende relatie en een levenslang partnerschap (1994)

-   en ga zo maar door.

Als je terugkijken en onderzoekt hoe onverwachte gebeurtenissen en leiding regelmatig in ons leven komen, zullen dit soort goddelijke, mystieke gebeurtenissen ons doen denken aan wat erachter zit 

Men kan deze eenvoudige oefening verder onderzoeken door een van de grote gebeurtenissen in je leven afzonderlijk te bekijken en dan de gemiddelde en kleine gebeurtenissen zien die de grote geholpen hebben zodat het makkelijk op zijn plaats kon vallen.

Als we de Geest of onze engelen om leiding vragen in ons leven, of het nu om relatie gaat, om een job, om een gestrand huwelijk, om ziekte enzovoort, het antwoord komt altijd. Dat is gegarandeerd zo.

Kijk naar aanwijzingen, patronen en dingen die vanuit het niets tevoorschijn komen maar toch in verband staan met je vraag. Kijk naar symbolische boodschappen, of naar de woorden van een lied die komen opdagen nadat je God of je gidsen een vraag gesteld hebt. Je kan een onverwacht telefoontje krijgen, je kan een oude brief of foto terugvinden, je kan een stem horen in je hoofd, je kan een droom hebben die in verband staat met je vraag, je kan een visioen krijgen in je hoofd terwijl je mediteert, en dat zijn nog maar een paar voorbeelden. Wees alert voor middelmatige of grote synchrone gebeurtenissen die zich onverwachts ontvouwen. Wees je ervan bewust dat je bijna altijd de juiste keuzes maakt als de dingen goed gaan en alles op zijn plaats valt en als de juiste dingen in je leven komen. Als onze beslissingen of inspanningen stromen in verzet of verkeersopstoppingen, onderzoek dan opnieuw serieus de keuzes die je gemaakt hebt of het vals alarm, de verkeerde geleide gebeurtenis die in je leven gekomen is. Juiste begeleiding is altijd liefdevol en heeft de beste bedoelingen in gedachten. De verkeerde begeleiding wekt gevoelens van angst of schuld op.

Hopelijk zet dit alles je aan het denken en ben je benieuwd naar deze prachtige wegen die niet alleen ons leven be´nvloeden en leiden, maar ons helpen ons levensplan te begrijpen

We worden noot in de steek gelaten!

      ~ E-Mail       ~ Home