Make your own free website on Tripod.com

 

      UNIVERSELE WAARHEID

 

Wat is de waarheid?

Hoe herkennen we het?

Wat is het doel?

 

De bron van alle waarheid, Absolute Waarheid is datgene wat we voortdurend probreren te verstaan, te ondervinden en te worden. De zoektocht zal eeuwig doorgaan. Een andere manier om dit te zeggen is dat onze ziel God probeert te worden - die op zijn beurt altijd maar groter wordt.

 

De waarheid is iets dat vanzelfsprekend is en gebaseerd op het gevoel dat we hebben over iets. Het is ook zoiets als een natuurlijke of universele wet.

God zal ons niet straffen als we deze wetten van waarheid breken. Ze zijn er eenvoudigweg als leidraad. Wij beslissen hoe we ermee omgaan door onze keuzes van vrije wil.

 

In tegenstelling tot de eindeloze cyclus en voortdurende verandering van het fysieke universum waarin we leven, is de Universele Waarheid onveranderbaar, overal en altijd beschikbaar voor hen die hem zoeken. Belangrijker, hij be´nvloed ons nooit. Het moet altijd een keuze zijn uit vrije wil.

De ziel heeft altijd naar de waarheid gezocht, naar haar Bron, door de jaren heen, ook al werd zij soms bedreigd door ons vals geloof.

De waarheid en de Universele Wetten

Wat zijn sommige van de spirituele waarheden die overal in het universum gevonden kunnne worden? Ik zal een paar van de grote kort van beschrijven.

Dit is niet bedoeld als de totale lijst. Het is niet mijn lijst. Ze komen van vele mystieke leringen waar ik mezelf aan blootstelde gedurende de jaren. Deze lijst behoort bij geen enkele groep of religie. Er is geen schenking voor nodig. God maakte het op deze manier.

Net zoals met elke waarheid of lering moet dit eerst naar het hart gebracht worden om te zien of het goed 'voelt' en dan gebruikt worden volgens onze eigen wensen.  

 Liefde is alles wat er is

God houdt onvoorwaardelijk van ons

Het is onmogelijk om voor altijd gescheiden te blijven van God

Het universum is een wereld van tegenstellingen

Er zijn maar twee emoties in het universum... liefde en angst

Alles in het universum is energie

Emotionele energie is de grote aantrekkingskracht

We scheppen onze eigen werkelijkheid

Er zijn geen toevalligheden in God's universum

Wat we ook doen het komt altijd naar ons terug 

Je zal de waarheid altijd vinden in je hart

  We zijn allen EEN in God

 

Home