Make your own free website on Tripod.com

Is Christus terug op planeet Aarde?

 

Ik heb nooit gedacht dat ik deze vraag nog zou stellen in mijn leven. Maar ik heb het gedaan en ergens kan ik die gedachte niet uit mijn geest krijgen. Het begon allemaal tijdens de zomer 2000 terwijl ik rondneusde in de New Age/spirituele afdeling van de locale boekhandel om iets nieuws en opwindend te vinden om te lezen. Dit is niet gemakkelijk voor me want ik verslond al meer dan 400 van deze boeken na een diepe spirituele ontwaking ongeveer 10 jaar geleden. Ik keek op de planken en bleef tot mezelf zeggen: 'Dank je geest om me iets goeds te brengen om te lezen."

Ik voelde mijn blik naar een boek gaan 'Een Meester Spreekt.' Ik nam het op, las een paar pagina's en ik wist direct dat het een boodschap meeebracht, iets nieuws. Het feit is dat het veel verder ging dan iets nieuws.

Er stond geen naam van auteur op de omslag. Het was eenvoudig een serie boodschappen die gegeven werden aan Benjamin Crème gedurende de jaren 70, die gepubliceerd werden door een non-profit organisatie, Share International

Wie was de bron van deze leringen? De auteur is een Meester van de spirituele hierachie wiens wijsheid en inzicht telepatisch doorgegeven werd aan Mr. Crème, die het in woorden omzette. Op zichzelf is dat niet ongewoon voor deze nieuwe tijd. Er zijn nu veel zo'n  'geïnspireerde' boeken beschikbaar. Maar dit trok mijn aandacht...

In 1959 vertelde Christus aan Benjamin Crème dat Hij terug zou keren naar planeet Aarde en dat hij (Crème) daar een rol in zou spelen als hij die rol zou accepteren.

Daarna, in 1982, na vele jaren van training met zijn Meester, kwam Crème naar buiten met de boodschap dat Christus teruggekeerd was.

Volgens Benjamin Crème is 'Christus... in de wereld. Hij is in Londen sinds juli 1977. Hij leeft en werkt er als een modern man, hij houdt zich bezig met de moderne problemen - politiek gezien, economisch en sociaal. Hij is een spirituele leraar, maar geen religieuze, een opvoeder in de ruimste zin van het woord...'

Christus zou gekend zijn als Maitreya (uitgesproken als my-TRAY-uh) een naam die doelbewust gekozen werd voor zijn neutraliteit zodat geen enkele religie aanspraak op Hem kon maken als hun persoonlijke messias.

Maitreya is hier niet om een religie te vormen. Hij is op Aarde gekomen om dezelfde rol te spelen als 2000 jaar geleden, als Meester van Rechtschapenheid, om ons te tonen hoe we het onrecht in de wereld kunnen beëindigen door onvoorwaardelijke liefde met elkaar te delen.

De Tara Center Newsletter die een basis heeft in de USA zegt: 'Maitreya, de Wereld Leraar, is de persoonlijke naam van het Hoofd van de Spirituele Hiërarchie. Hij wordt verwacht door de meeste religies als de Messias, Krishna, de Imam, Mahdi, Maitreya Buddha, en Christus. Een avatar voor de nieuwe tijd. Hij keert terug als een leraar en gids voor de totale mensheid, of ze nu religieus zijn of niet. Hij komt met Zijn groep, de Meesters van Wijsheid. Samen zullen ze de mensheid inspireren om een schitterende nieuwe beschaving te creëren gebaseerd op rechtvaardigheid en delen.'

Crème gaat verder door te zeggen dat Maitreya achter de schermen werkt met anderen om de manier voor zijn publiek verschijnen voor te bereiden, wat elk moment kan gebeuren. Zijn aanwezigheid zal bevestigd worden op de  'Day of Declaration' waarop hij wereldwijd op tv verschijnt. Wanneer dat gebeurt zal Zijn energie onmiskenbaar bij ons allen binnenkomen, en er zullen honderdduizenden spontane helingen gebeuren. En er zal geen twijfel over zijn dat hij opnieuw onder ons is... 

Dit zijn geen gewone beweringen. Als het waar is zou het de meest diepgaande gebeurtenis zijn in de geschiedenis van de mensheid. Ik was er me terdege van bewust dat anderen ook al verkondigd hadden in het verleden dat 'Christus terug was' en ik vroeg me bij mezelf af waarom dit anders was.

De enige manier waarop ik kon uitzoeken of het waarheid was of fictie was mijn geest open houden en de informatie uitpluizen, en zien hoe het 'voelde' in mijn hart. Heeft het de ring van waarheid? Schept het liefdestrillingen? Is het vrij van negatieve energie? Probeert het te controleren of ons te motiveren met angst? Het meest belangrijke, hoe voelt het op zieleniveau (intuïtief)?

'A Master Speaks' is zonder twijfel een boodschap van hoop en onvoorwaardelijke liefde. Het drukt ook een oprechte interesse uit voor de sociale onrechtvaardigheid. Voor het gebrek aan het delen van wat op deze planeet is en hoe dat veranderd en geheeld kan worden. En hoe de mensheid kan leren zichzelf zien als een grote familie van dezelfde bron gedurende het Nieuwe Aquarius tijdperk.

Ik moet toegeven dat de woorden in dit boek totaal consequent waren met het sermoen van Christus op de berg en Zijn visie voor de mensheid. Ik ging de website van Share International onderzoeken en kon de vrije nieuwsbrief van Tara Center lezen, dat is een filiaal van Share International voor meer dan een jaar.

Niets ervan had een reukje van controle, alles respecteerde en eerde de vrije wil en het voelde goed in het hart.

 

In juli 2000 vroeg ik een heel wijze, ontwaakte en scherpzinnige vriend van mij om aanwezig te zijn op een lezing van Benjamin Crème in New York City. Ik wilde zijn reactie hebben op de persoon Crème, op zijn boodschap en op de energie die hij schiep. Zijn reactie bevestigde ondubbelzinnig mijn eigen gevoelens en persoonlijke waarnemingen. Zelfs de New York Times gaf deze recensie over de boodschap van Crème: 'Een vastberaden beschrijving van de veranderingen in de wereld.'

Hier zijn een paar interessante inzichten die me gegeven werden door mijn vriend die lezing van Crème bijwoonde...

 

-   Maitreya kan zich materialiseren en terug dematerialiseren in het vlees en in  de wil.

-   Deze keer zal hij niet vermoord worden en het zal niet mogelijk zijn om hem kwaad te doen.

-   Hij en andere wijze Leraren zullen bij ons zijn tijdens het Aquariustijdperk

-   Maitreya zegt: de nieuwe regeling zal veel vlotter verlopen als de rijke landen, bedrijven en individuelen hun overvloed vrijwillig delen met de armen. Als ze dat niet doen zal de financiële wereld ineenzakken door de hebzucht van de mensheid en hetzelfde doel zal verwezenlijkt worden, maar dan op een heel andere manier, maar de keuze is aan ons.

Dit alles blijft mijn belangstelling hebben, terwijl het op een bepaalde manier ontzag  en verwondering meebrengt voor de mogelijke aanwezigheid van de Christus-energie. Is het tenslotte niet de tijd voor zijn beloofde terugkeer?

Benjamin Crème heeft nederig, maar toch heel moedig zijn werk gedaan door vele jaren de boodschap van Maitreya en Zijn missie van liefde te verspreiden.

Ik kan geen duidelijke egoïstische motivaties vinden achter het toegewijde, harde werk van Mr. Crème dat hij onvermoeid meer dan dertig jaar van zijn leven doet.

Alleen al in de Verenigde Staten werd hij door meer dan 300 radiostations en televisieprogrammas geïnterviewd. Hij is nu 79 en geeft nog steeds lezingen van hoop en inspiratie over de hele wereld. Dit is geen kleine prestatie. Hij heeft ertoe bijgedragen dat miljoenen mensen blootgesteld werden aan de mogelijkheid dat Maitreya hier kan zijn... of is het te ongelooflijk om te geloven? Zou jij dit verhaal 2000 jaar geleden geloofd hebben? Er was toen ook een voorganger van Christus die zijn komst aankondigde. Waarom nu niet? Het is zeker dat de mensheid en planeet Aarde nu de aanwezigheid van Christus nodig hebben.

Welke boodschappen heeft Maitreya voor ons? Hier zijn een paar van Zijn woorden...

" Hoe kan je tevreden zijn met de manier waarop je nu leeft: als miljoenen verhongeren en sterven in het vuil; als de rijken pronken met hun rijkdom voor de armen; als iedereen de vijand is van zijn buurman; als niemand meer zijn broer vertrouwt? Hoe lang moeten we op die manier leven, vrienden? Hoe lang kan je deze degradatie steunen?" 

"Neem de nood van je broeders als de maatstaf voor je handelingen, en los de problemen van de wereld op. Er is geen andere weg."

"Wanneer je met ziet en hoort zal je beseffen dat je de waarheid die ik spreek al heel lang wist... Deze eenvoudige waarheden, mijn vrienden, liggen aan de grondslag van het bestaan. Delen en rechtvaardigheid, broederschap en vrijheid zijn geen nieuwe begrippen. Vanaf het aanbreken van de tijd heeft de mensheid zijn streven met deze wenkende sterren verbonden. Nu zullen wij hen verankeren in deze wereld, mijn vrienden. Ik ben niet gekomen om een nieuwe religie op te richten. Ik ben gekomen om de kunst van zelfrealisatie te leren, wat noch een ideologie noch een religie is, maar alle mensen van alle religies en degenen die er geen hebben baat. Ik probeer uit te drukken wat Ik door je ben; daarom ben ik hier.

Zonder iemand  te verstoren kies ik mijn moment. En als je me ziet, loop dan niet achter me aan. Als je achter me aan loopt zal je me verliezen. Als je met me wil pronken weet je niet wie ik ben. Ik kan niet in beslag genomen worden - ik hoor bij iedereen.

Ik ben niet gekomen om volgelingen te hebben. Elk van jullie kan zijn eigen religie blijven hebben. Respecteer je eigen religies, je eigen ideologieën - in het kort, je eigen gedachtenvorm en je zal de Meester ervaren.

Ik wil niet dat je in mij gelooft. Ik wil dat je mij ervaart. Als je een stap dichter bij me komt zal ik twee stappen dichter bij jou komen. Ik zal je mijn kracht verlenen. Ik ben altijd bij jou."

In termen als kosmisch avontuur en menselijke lot, kan dit inderdaad de terugkeer van de Meester zijn waarop we gehoopt en voor gebeden hebben gedurende de laatste 2000 jaar. Hoe meer ik dit materiaal onderzoek, hoe meer ik overtuigd raak van de nobele inzet van Mr. Crème en de woorden van de Meester en Maitreya raken me altijd heel diep. Het weerklinkt met liefde en waarheid. Maak alsjeblieft voor jezelf uit hoe het voelt, en mag je besluit vanuit je hart komen.

Blijf je alsjeblieft in gedachten houden dat Maitreya's eerste openbare verschijningen (op televisie) als een normale man zal zijn wiens boodschap beroep zal doen op degenen die een positieve verandering willen op deze planeet. Zijn eerste openbare verschijning zal in de Verenigde Staten zijn. Hij zal daarna zijn boodschap op televisie herhalen over de hele wereld. Wanneer de massa begint te schreeuwen voor een beter leven dat gebaseerd is op rechtvaardigheid, delen en gelijkheid zal Hij Zichzelf aankondigen als Maitreya.

Op 19 juli 2002 sprak ik met een van de naaste medewerkers van Benjamin Crème. Ze zei me dat Mr. Crème onlangs verklaarde dat het eerste optreden op de TV in de USA elke dag kan plaatshebben door de instorting van de effectenmarkt in de hele wereld en de pogingen van president bush om de wereld te destabiliseren door zijn militaristische politiek en acties. Ik werd gezegd dat Mr Crème nooit zo specifiek geweest is hiervoor.

Behalve dat Benjamin Crème de redacteur is van 'Share International' magazine, dat door meer dan 70 landen in omloop is heeft hij ook 9 boeken geschreven die vertaald zijn in 11 talen, en hij blijft de boodschap van Maitreya's terugkeer verkondigen. Hij vraagt geen geld voor wat hij doet.

Benjamin Crème is gehuwd, heeft drie kinderen en leeft in Londen.

Mr. Crème is ook verbonden met een wereldwijd netwerk van vele vrijwillige groepen die gereageerd hebben op zijn boodschap en hem helpen met de verspreiding ervan. Ik nodig de lezer uit om de Share International website te bezoeken op http://www.shareintl.org om meer te leren over deze merkwaardige man en zijn boodschap van liefde en hoop voor de mensheid.

Je kan ook beginnen met die ongelooflijk geestelijk avontuur door twee boeken te lezen: 'A Master Speaks' (Een Meester Spreekt) en 'The Great Approach" (De Grote Aanpak) (letterlijk vertaald, ik zoek nog op of deze titels in het Nederlands vertaald zijn)* die besteld kunnen worden bij: Tara Center, P.O. Box 6001, N.Hollywood, CA 91603. (alleen in het Engels*) Of je kan het Tara Center bellen (In het Engels) op (818) 785-6300 en ze zullen je de informatie en een vrije nieuwbrief over Maitreya zenden. Je kan er ook verwante boeken aankopen aan heel schappelijke prijzen.

Als je een uitstekend overzicht wil lezen over Benjamin Crème lees dan alsjeblieft het volgende artikel dat onlangs afgedrukt werd in de Surrey Mirror (Engeland) door Adam Parsons op 15 oktober 2001

Klik hier voor vraag en antwoord dat Mr Crème gaf op 'Coast to Coast' radio in juli 2002 (Engels)

 

Verwante websites van Maitrey zijn.. (jammer genoeg in het Engels)

    

Share International

The Miracle Page

Transmission Meditation

Frequently Asked Questions

Keys of Revelation

Hier zijn bedreven deskundige woorden van Bejamin Crème, de Meester en Maitreya om je een gevoel te geven van hun buitengewone gemeenschappelijke boodschap van hoop en liefde voor ieder van ons...  

   

Benjamin Crème

"Mijn taak is om het publiek het begin aan te kondigen, om een klimaat te helpen creëren van hoop en verwachting waarin Maitreya kan naar buiten komen zonder onze vrije wil aan te tasten.'

"Velen verwachten nu de terugkeer van hun verwachte Meester, of ze hem nu Christus, Messias, de vijfde Buddha, Krishna of de Imam Mahdi noemen. Weinigen weten dat de Meester die al deze verwachtingen vervult nu al onder ons leeft"

"De Wereld Leraar Maitreya is niet alleen gekomen, maar met een groep wijze Leraren die de mensheid al lang leiden achter de schermen."

"Zij keren terug naar de alledaagse wereld om de globale kritische problemen op te lossen. Maitreya is geen religieus leider, maar een opvoeder in de breedste zin."

"Hij is hier om ons te inspireren om een nieuw tijdperk te scheppen dat gebaseerd is op delen en rechtvaardigheid, zodat ieder van ons de basis noodzakelijkheden van het leven krijgt: voedsel, onderdak, gezondheidszorg en onderwijs."

"Zijn open missie in de wereld kan elk moment beginnen. Zoals Maitreya zelf zei: Je zal heel binnenkort mijn gezicht zien en mijn woorden horen.' "

   

De Meester

"Mensen verwachten de komst van de Christus en ze weten niet dat Hij hier is. Ze zijn zo blind voor de realiteit van het leven dat ze het Beloofde niet in hun midden is. Niet alleen de Christus, maar de voorhoede van Zijn groep zijn nu onder jullie, wachtend op de roep om de verhouding met de mensheid aan te gaan. Ze zullen snel Hun taak opnemen en de mensheid leiden naar kennis en liefde, opoffering en dienstbaarheid, gerechtigheid en broederschap."

"Telkens wanneer mensen op een kruispunt komen, geconfronteerd met een moeilijke keuze of richting, is de hulp dichtbij, daar kan je zeker van zijn. Vandaag is de mensheid klaar om de keuze te maken voor rechtvaardigheid of de dood. De Oudere Broeders k omen terug om de mensheid te helpen met deze beslissing, om de mogelijkheden en gevaren te schetsen, om hen te dienen en te begeleiden. Ze hebben lange tijd gewacht op deze mogelijkheid. Ze waren al een lange tijd klaar om naar buiten te komen. Nu is het uur gekomen, zien Ze hun taak met blijdschap onder ogen, in de zekerheid van het succes."

"De gebeurtenissen zullen de mens noodzaken om het doel van hun leven te herinneren en hun gemeenschappelijke erfenis te herkennen. Een nieuw niveau zal de rijken en de armen hun natuurlijke broederschap

 leren."

"Het wordt meer en meer duidelijk dat de duidelijke veranderingen die plaatsvinden in de wereld verbonden zijn, en leiden tot de correcte vermoeden dat ze een gemeenschappelijk doel delen."

Elke dag brengt nieuws over een of andere gebeurtenis, politiek of van het milieu, sociaal of wetenschappelijk, die de transformatie onderstrepen die nu gebeurt op wereldomvattend vlak."
"Merk deze tekens goed op; ze zijn het begin van het einde van het oude, de geboortedag van het nieuwe."

"Er bestaat een nieuw klimaat van hoop in de wereld, gecreëerd doro de energieën van de Christus. Hij werkt onvermoeid om deze verandering te voorschijn te halen, en koestert op die manier nieuw geloof in de harten van de mensheid."

"Wanneer de mensheid de Christus in persoon zal zien zullen ze snel een nieuwe kijk hebben op het leven en zijn problemen. Ze zullen verstaan dat de problemen door de mens gemaakt worden, in de mens zelf bestaan, en niet de fout zijn van een onbekommerde God of het resultaat zijn van geesteloos toeval."

"Een nieuw begrip van verantwoordelijkheid zal de mens gegeven worden samen met de impuls om te werken aan de verbetering van alles. Samenwerking, bezorgdheid en vertrouwen zullen snel de huidige zelfzorg vervangen, en er zal een nieuwe stadium komen in de evolutie van de mens. Het nieuwe bewustzijn groeit snel. De scherpzinnigen zien reeds de tekenen dat de mensheid opgroeit, de inventaris opmaakt van zijn situatie en zich voorbereidt om te veranderen."

"Niets deze stroom van verandering tegenhouden als de mensheid zichzelf als Een begint te zien, door de inspiratie van Maitreya. Het gevoel van afgescheidenheid zal geleidelijk achteruitgaan als de mensheid zich samen richt naar de wederopbouw en elkaar helpt bij wat gedaan moet worden. De dag dat iedereen de Christus zal zien komt dichterbij. Met welke naam ze hem kennen speelt geen rol. Zijn naam is diep in het hart van alle zuivere mensen geëtst."

"Er komt een tijd in de geschiedenis van de mensheid, dat ze zichzelf naar de waarheid van het leven richten waarin ze hun bestaan hebben, en zoeken naar het begrijpen van het doel van hun bestaan en de middelen waardoor dat doel beter kan vervuld worden."

'Vandaag, staat het aanwezige menselijke ras -- het vijfde in de geschiedens -- en alle naties, voor zo'n punt. De mensheid zal spoedig overal opgeroepen worden om de gevolgen van hun handelingen te wegen. De toekomst van deze wereld berust op hun beslissingen."

 

"Maitreya zal heel snel de naties voor een belangrijke keuze stellen: verder gaan op de huidige beangstigende, zelfdestructieve manier en allen omkomen; of Hem volgen naar een eenvoudige, gezonde, veilige manier van leven die een betere toekomst voor al de mensen op aarde garandeert en de mensheid dichter bij zijn doel brengt, een ontwikkelde zoon van God."

 

Maitreya

"Wanneer je me ziet en hoort zal je beseffen dat je de waarheden die ik verkondig al heel  lang kent... Deze eenvoudige waarheden, vrienden, liggen aan de grondslag van het bestaan. Delen en rechtvaardigheid, broederschpa en vrijheid zijn geen nieuwe begrippen. Vanaf het begin van de tijd heeft de mensheid gestreefd naar deze wenkende sterren. Nu, mijn vrienden, zullen we hen in de wereld verankeren."

"Ik ben niet gekomen om een nieuwe religie op te richten. Ik ben gekomen om de kunst van zelfrealisatie te leren, wat noch een ideologie is noch een religie maar alle mensen, van alle religies en zelfs zonder religie baat.  Ik probeer uit te drukken wat ik ben door jou; daarvoor kom ik hier."

"De oorlogsmachines zijn afgezet. De koude oorlog is over. Maar deze energie kan niet zomaar verdwijnen; het moet ergens naartoe. Het heeft een nieuwe schoot gevonden: de commercialisatie die geschapen wordt door handelsmachten. Dit is een serieus nieuwe bedreiging voor de wereld. Handelsmachten en de macht van valsheid, verwarring en chaos, en de kinderen daarvan zijn concurentie en vergelijking. Ze hebben sociale en natuurlijke verwoesting meegebracht. Mensen werden ter dood veroordeeld... letterlijk in de naam van wist en verlies."

"Nu doordringt een nieuwe energie deze planeet. Deze energie van evenwicht spoelt negatieve krachten weg en creëert alertheid bij het individu. Door de invloed van deze energie zullen meer en meer mensen in opstand komen. De mensen zullen niet langer opgelegde oplossingen aanvaarden."

"Het milieu zal de eerste bekommernis worden in de hele wereld. De groei van de bezorgdheid is het resultaat van het toenemen van Zelfbewustzijn. Er is een link tussen het innerlijke en het uiterlijke milieu."

"Het Zelf is het enige wat telt. Jij bent dat Zelf, een onsterfelijk wezen. Ellende is veroorzaakt door het gelijkstellen met alles wat niet het Zelf is. Vraag jezelf: 'Wie ben ik?' Je zal zien dat je jezelf identificeert met de materie (je lichaam) of met de gedachte (verstand) of met kracht (geest). Maar je bent niets van dit alles. Het verstand, de geest en het lichaam zijn tempels van de Meester. De Zelfervaringen in de tempels is het hoogste doel van de Meester."

"Zonder iedereen te verstoren zal ik mijn moment uitkiezen."

"Als je me ziet, loop dan niet achter me aan. Als je achter me aan rent zal je me  verliezen. Als je met me wil pronken weet je niet wie ik ben. Ik kan niet in beslag genomen worden - in ben van iedereen."

"Ik ben niet gekomen om volgelingen te scheppen. Iedereen mag zijn eigen religieuze traditie verder ontwikkelen. Respecteer je eigen religies, je eigen ideoligieën - in het kort, respecteer je eigen gedachtenvorm en je zal de Meester ervaren."

"Ik wil niet dat je in me gelooft. Ik wil dat je me ervaart."

"Als je één stap in mijn richting doet, zal ik twee stappen in jouw richting doen. Ik zal je mijn kracht verlenen. Ik ben altijd bij jou."

Home