Make your own free website on Tripod.com

 

OVER DE AUTEUR

 

Ik kwam binnen op het Aardse plan op 2 september 1941 in New York. Mijn ouders en mijn zuster, die ik koos voor ik incarneerde, wachtten voor mij met heel veel liefde en genegenheid. Ik kon geen betere keuze gemaakt hebben. Ik wist toen nog niet dat ik 16 jaar later nog een broertje bij zou krijgen. 

Ik werd ook omringd door wonderlijke tantes, ooms, neven en nichten. Het was een eenvoudig bestaan vol met gezondheid en zorg. Als ik terugkijk over de jaren en denk aan ieder van hen apart, realiseer ik me dat ik buitengewoon gezegend ben om hen als deel van mijn zielefamilie te hebben.

Uiteindelijk verhuisden we naar New Jersey toen ik elf was. Mijn vader deed het goed in zaken en toch hadden mijn ouders een relatieve eenvoudige levensstijl. Tot aan de hoge school en mijn 4 jaar college waren er een paar bobbels in de weg voor mij maar, al met al was het leven goed... werkelijk goed. Ik had veel plezier met een paar goeie vrienden en jonge meisjes, waarvan ik op sommige verliefd werd. Ik wilde dat ik toen wist wat ik nu weet over de heiligheid van relaties. 

In mei 1970 kreeg ik mijn Ph.D. graad in de wetenschap, ging werken bij Warner-Lambert, en dan bij Richardson-Vicks, ontmoette mijn vroegere vrouw daar, verhuisde naar Connecticut, kreeg (en heb nog steeds) twee prachtige kinderen, klom de volgende 13 jaar op in het R&D management en bleef een gewoon goed tijd hebben. 

Ik had controle over mijn leven, ik werkte hard, en daardoor scheen alles op zijn plaats te vallen. Maar bij dit alles waren twee dingen die aan de achterkant van mijn geest knaagden. Mijn huwelijk werd niet sterker door de jaren en de religieuze leer waarmee ik opgroeide voelde niet zo goed meer voor me. 

Naar de katholieke kerk gaan werd een automatisme voor me zonder betekenis. Het enige ding waar ik me goed bij voelde was het diepe gevoel dat ik voelde voor Jezus en zijn leer. Ik heb vele keren geweend toen ik in Zijn ogen keek, zonder te weten waarom. Op dat punt in mijn leven had ik er geen idee van wat God was. Wat mijn religie me zei had geen enkele zin in mijn geest en in mijn hart. 

In 1985 was mijn leven op zijn hoogtepunt. Ik kreeg een ondervoorzitterpositie aangeboden in mijn bedrijf, maar 5 maand later kocht Proctor en Gamble ons uit. Dat was het begin van een 16-jaar durende levenscrisis.

Hoewel Proctor mijn verantwoordelijkheden in het management vergrootte, en mij drie jaar later een mooie positie aan in het gemeenschappelijk hoofdkwartier aanbood, koos ik ervoor om niet te gaan omdat er verscheidene familiale verplichtingen waren, dat was in 1989. 

De volgende 10 jaar ontknoopte mijn leven zich op manieren die ik niet voor mogelijk hield. Wat ik ook deed of probeerde, er werkte niets meer. Het had niets te maken met mijn bekwaamheid. Ik sloeg alle muren stuk door gebeurtenissen die onverwacht uit het niets opdoken en de stroom van mijn leven kapotscheurden.

 Ik realiseerde me toen niet dat God en ik op weg waren naar een 'een op een' ervaring en het duurde een tijd voor ik besefte wat er aan de hand was. Die 10 jaar vielen alle normale dingen in het leven voor me weg een groot en betekenisvol drama wijzigde mijn innerlijke leven zodat ik aan een diepe spirituele reis kon begonnen.

Een spirituele crisis of donkere nacht van de ziel ervaring kan in verschillende vormen en verschillende graden komen. De hardheid van de pijn en de beproeving kan verschillen, en de bedreiging van een mentale en fysieke instorting kan heel verzwakked werken. Het gaat allemaal over de dood van het ego  en de overgave aan God, niet met berusting maar met dankbaarheid en liefde in ons hart. Van wat ik ervan begrijp worden we allemaal getest en worden vroeg of laat allemaal wakker wakkergeschud... en dat kan meer dan eens voorkomen in ons kosmisch avontuur. Ik heb veel moeten ondergaan: financiŽle ondergang, een moeilijke scheiding, de pijn en angst die het mijn kinderen kostte, mijn thuis verliezen, faillisementen, verlies van carriŤre, gebrek aan werk, het verlies van de controle over mijn leven, weglopen, onbetaalde belastingen, bankroet, verlies van familieleven, gebrek aan een doel en vervulling, diepe eenzaamheid, jaren van diepe depressie, verlies van zelfvertrouwen, verlies van identiteit, grote beslissingen die verkeerd afliepen, lenen van familie om te overleven, falen als gezinshoofd, en dit allemaal om door mijn donkere nacht heen te komen. Het gewicht werd ondraaglijk doordat alles in zo'n korte periode allemaal op elkaar kwam en bracht me op het punt waar het uiterst moeilijk voor me was om in het dagelijks leven normaal te functioneren. Toen mijn crisis begon te versterken tijdens de zomer van 1991 begon ik spiritueel te ontwaken door een New Age/ metafysisch boek 'Seth spreekt' dat ik kreeg van mijn zus. Toen ik het begon te lezen werd er iets beroerd binnenin me waarvan ik niet wist dat het bestond. Dit boek leidde naar veel andere en nu heb ik meer dan 400 boeken gelezen.

 

Toen ik begon wakker te worden voor wie ik werkelijk was zat ik in een grote crisis en omwenteling. Maar het was mijn innerlijke wereld die op zoveel verschillende manieren naar de voorgrond kwam. De spirituele wijsdom en universele waarheden in deze spirituele boeken bedreigden mijn op angst-gebaseerd ego en de vele valse geloven die ik voor mezelf geschapen had door mijn vele levens.

Daar was ik dan. Mijn uiterlijke wereld viel overal om me heen kapot. En terzelfdertijd zakte mijn innerlijke wereld van vals geloof , waardoor ik dacht dat ik wist wie ik was in mijn leven (vooral een lichaam dat geniet van het plezier en het comfort van de materiŽle wereld) ook in. Het was een pijnlijke, gemene knoeiboel. En dit gebeurde allemaal nadat ik God's hulp gevraagd had in 1991. In die tijd waren mijn agenda en God's prioriteiten totaal verschillend. Ik heb sedertdien geleerd dat als je 'God help me  alsjeblieft' vraagt, je beter je veiligheidsgordel omdoet en al je verwachtigen laat vallen.

In 1997 zat ik in de diepten van wanhoop en hulpeloosheid, en ik begon verschillende boeken te lezen die me hielpen verstaan dat er zoiets was als een donkere nacht van de ziel en de reden erachter. Het hielp me om te weten dat vele anderen ook door dezelfde ervaring gaan en daardoor spiritueel getransformeerd werden. Op dat punt beloofde ik God dat ik alles zou doen om anderen te helpen in hun spirituele crisis. Deze website was een deel van die belofte. Tussen 1998 en 2001 heeft het zich verder uitgebreid dan de oorspronkelijke belofte en het dient als een gezonde uitlaat voor mijn verlangen om de mensheid op een betekenisvolle manier ten dienste te zijn.

 

Vandaag geloof ik dat ik stilletjes uit mijn donkere nacht-ervarig kom. Het begon in 1998 toen ik zo depressief was dat ik dacht dat ik zou sterven door zwakte en hopeloosheid. Ik had geen levenskracht meer over op dat punt in mijn leven. Ik zei tegen God dat ik mijn nederig huisje zou verlaten waar mijn broer voor betaalde en met Hem de straat zou opgaan als het nodig was. Toen mijn huurcontract ten einde liep in mei wilde ik niet langer een cent van mijn familie lenen voor mijn huur, mijn voeding en andere rekeningen. Voor ik mijn huisje verliet begon ik sommige van mijn persoonlijke eigendommen te verhuizen naar mijn broers garage. Een korte tijd later kwam er een ongewone ervaring in mijn leven die me wat geld bracht na 18 maanden werkloosheid. Sinds die tijd kwamen er andere synchrone gebeurtenissen in mijn leven en brachten me wat ik nodig had om mezelf te onderhouden. Het bracht ook een onverwachte verhuis naar een kleine gemeentje vlakbij het mooie George meer in New Your om mijn zoon te helpen beginnen met een internetzaak. Ik ben hier nu klaar mee en ik voel dat een nieuw pad zich voor mij zal ontvouwen zoals zo vele dingen in mijn leven reeds voltooiing kregen op die manier. De geest stuurt mijn inzet en ik kan het voelen in mijn hart. Waar en wat dit alles me eventueel zal brengen wordt me getoond door God.

 

Ik kan nu mijn rekeningen betalen zonder te moeten lenen bij mijn familie. Er is niet veel over met twee kinderen die hun college net af hebben, maar het is genoeg. Mijn hedendaagse filosofie is in het moment blijven, toestaan dat Spirit de weg leidt en proberen te vertrouwen op en te accepteren wat komt. Ik noem het mijn God-plaats. Als ik op die plaats ben is het goed, dan werkt alles, dan ben ik vredig en vol zekerheid. Als ik een beetje van die heilige plek afwijk voelt alles niet meer zo goed. Het resultaat van mijn spirituele wakkerwording en in het moment staan met Spirit is dat ik niet langer leef zoals ik eens deed. Integendeel, ik ga door elke dag en sta in de wereld, maar los van het 3-dimensionale leven dat rond me leeft. Misschien is het omdat ik me niet langer deel voel van deze werkelijkheid en doordat ik niet meer meedoe in de angst en de drang om te overleven in de materiŽle wereld rond me. Ik zie mijn rol in deze nu heel anders. Er zijn tijden dat dit nieuw vooruitzicht van losmaken me waarlijk verbaast. En toch zegt mijn hart dat ik op het juist pad ben. Waarom? Omdat ik me nog nooit zo vrij ((p157)) gevoeld heb. Met dit nieuw inzicht in mijn gedachten kijk ik terug op dit alles met een diep gevoel van nederigheid, liefde en eerbied voor ieder die een deel had in mijn levensdrama, zoals ik deel was van het hunne. Ik hou heel veel en onvoorwaardelijk van hen en zegen de ervaringen die we met elkaar gedeeld hebben.

Ik heel dankbaar de relatie die ik had met mijn vroegere partner met onvoorwaardelijke liefde en ik probeer haar persoonlijke reis te steunen. Ze is een prachtige ziel. Mijn kinderen en ik zijn dichter naar elkaar gegroeid door deze ervaringen. Elke overgebleven litteken die ze nog hebben zal helen als ze door het leven gaan en zich realiseren dat hun vader hen nooit pijn wou doen. Ik ben nog steeds bezig met leren en groeien. Als ik terugkijk op de voorbije 16 jaar is de gecombineerde ervaring van spiritueel ontwaken en een diepe liefde voelen voor God de meest verplichtende geweest van allen. Het belangrijkste is dat ik die liefde voel voor God. Dat is een wonder dat tranen in mijn ogen brengt telkens ik eraan denk. Ik ben zo dankbaar voor mijn Bron en voor allen die deel hadden van mijn leven om me deze ervaringen te laten hebben. Voor de eerste keer in mijn leven kan ik eerlijk zeggen dat ik een goed besef heb van wie ik werkelijk ben en wat ik hier doe. Ik ben nu wijzer als ik dit verhaal schrijf, veel wijzer in de mysteries en de wegen van God. Ik besef dat ik op een lange kosmische reis ben die me terug zal brengen naar mijn Bron en me in een staat van vreugde brengt die mijn begrip te boven gaat. Dit leven is een klein stukje van dit ongelooflijk avontuur zonder einde. Vandaag is het mijn innigste wens om God, Christus en de mensheid te dienen, gedurende dit leven op een betekenisvolle manier. Terzelfdertijd zeg ik: 'Spirit, ik aanvaard alles wat Je in mijn leven brengt. Jij weet wat het beste is voor mij.' Dit kan soms een heel uitdagend pad zijn, maar het is de enige manier die betekenis heeft voor mij.

Vrede

Juni 2001email      home