Make your own free website on Tripod.com

Is je zielepartner je beste vriend?

 

De Nieuwe Aquarius tijd verandert ons denken over twee woorden die we nu veel gebruiken: 'Goeie vriend.' Wanneer ik terugkijk op mijn leven had ik altijd een goeie vriend. En dat hebben we allemaal.

Een goeie vriend is iemand waar we graag bij zijn, waarmee we kunnen lachen, wenen, waarmee we goed kunnen opschieten, waarmee we interesses delen en waar we ons gewoon goed bij voelen.

Tijd bij onze beste vrienden doorbrengen is iets wat nooit saai is. En het lijkt alsof we uren met hem/haar kunnen praten en het altijd interessant, grappig en stimulerend vinden.

Het belangrijkste is dat onze beste vriend nooit lacht om onze meest intieme gedachten, omdat we hen vertrouwen en zij onze gevoelens eren respecteren. Goeie vrienden voelen een diepe liefde voor elkaar. Ze zijn zielemaatjes.

Door de jaren heen was het normaal om aan beste vrienden te denken als aan mensen van gelijke sekse. Wanneer ik opgroeide was het ongehoord voor een jongen om een meisje als beste vriend te hebben. Het zou heel anders of griezelig gevonden worden, en niet erg mannelijk.

Wat dat betreft kan ik niet direct een voorbeeld aanhalen waar twee personen in een relatie zeggen dat dat hun partner hun beste vriend is. Maar dat is aan het veranderen. We komen in een Nieuwe Tijd, een tijd die het begrip van partners die elkaars beste vriend zijn steunt.

Vandaag zitten vele relaties in een stroom en een omwenteling of het nu huwelijksrelaties zijn of andere. Daar is een reden voor. We verlaten het 2160-jarig tijdperk van vissen, waarin velen van onze keuzes gebaseerd waren op angst. In zijn plaats komen we nu in het nieuwe tijdperk van Aquarius, die gebaseerd is op liefde en harmonie.

We bevinden ons nu in een pijnlijke schemerzone tussen deze twee tijdperken en het is daarom dat vele mensen uit elkaar gaan, alle soorten partnerschappen, meestal omdat ze gebaseerd zijn op de invloed van het ego. Laat er geen twijfel zijn, het ego is de oorzaak van de meeste gebroken relaties en Aquarius zal zijn dit soort gedrag niet ondersteunen.

De meeste relaties die in het tijdperk van Vissen gebouwd werden waren op basis van angst. Dat is waarom jaloersheid, controle, woede, verwachting, nood, onzekerheid, afhankelijkheid, oordeel, eigendomsrecht, zich vastklemmen en andere ego-gewortelde handelingen normaal waren in deze traditionele eenheden.

Zoals je je misschien kan voorstellen, kan het moeilijk zijn om een goeie vriendschapsrelatie te ontwikkelen met iemand onder zo'n condities. Ik vermoed dat dit is waarom veel mensen die in zo'n relatie zitten een goeie vriendschapsrelatie hebben met iemand buiten het koppel en het beste met iemand van dezelfde sekse.

Een van de kwaliteiten van een vriendschapsrelatie is de mogelijkheid van lange duur en sterker worden door de tijd. Dit is zeldzaam omdat, hoe langer een vrienschap duurt hoe meer tijd is voor het ego om dit uiteen te rukken. Denk eraan dat, in het begin van een liefdesrelatie of een vriendschap er meer emotinele electriciteit is om elkaar te ontdekken. Het kan een heel opwindende tijd zijn. Op dat punt is het gemakkelijk om van je partner te houden en te zorgen. De reden is dat de invloed van het ego minimaal is omdat de liefde zo krachtig en sterk is. Met de tijd verliest de liefdesenergie van zijn kracht en het ego wacht geduldig op dit moment van zwakheid.

Er grijpt nu een indrukwekkende spirituele ontwaking plaats op planeet Aarde. Daardoor zullen partners zich op een nieuwe manier met elkaar verbinden. Deze manier is gebaseerd op kosmische wetten die heiligheid en eerbesef dragen. Verwachtingen, eigendomsrecht en controle zullen vervangen worden door de vrijheid om onszelf te kunnen zijn. Zich vastklemmen, onzekerheid, afhankelijkheid, nood en jaloersheid zullen vervangen worden door vertrouwen, acceptatie en de ontwikkeling van het spirituele zelf. Schuld en woede zullen vervangen worden door het geluk en de innerlijke vrede die we ontwikkelen in onszelf en dan delen met elkaar.

Het belangrijkste is dat de succesvolle koppels van vandaag en morgen - degenen die geluk en vervulling vinden in een wederzijds groei van elkaars spirituele evolutie - zullen de nieuwe Aquarius partners zijn. Zij zullen nieuwe maatstaven zetten voor anderen en voor hun kinderen. En ze zullen elkaars beste vrienden zijn.

   Terug    home