Make your own free website on Tripod.com


Intimiteit en
kosmisch partnerschap

 

Wat is ziel-tot-ziel intimiteit? Is zoiets mogelijk binnen relaties? Wil je ziel intiem worden met de ziel van een ander? Als iemand me deze vragen jaren geleden had gevraagd zou ik moeite gehad hebben om een intelligent antwoord te vinden.

Om deze vragen te kunnen beantwoorden moet men beginnen verstaan wat onvoorwaardelijke liefde is en hoe dit in verband staat met de kosmische reis van je ziel.

Hoe belangrijk is intimiteit in relaties? Het is niet alleen belangrijk, het is beslissend, zeker nu het Aquariustijdprek ons dagelijks leven, de keuzes die we maken en de partnerschappen die we hebben gedurende dit leven begint te be´nvloeden.

Aquarius bezielt zelfontdekking, harmonie, vrede, vergeving, openheid, eerlijkheid, de vrijheid om onszelf te zijn, en het meest belangrijke, ware liefde. We zullen niet in staat zijn om deel te nemen aan dit geboorteproces van de Nieuwe tijd, in dit leven of een volgend, als we niet vanuit onze ziel in verband staan met anderen.

 Om de diepgaandheid van dit zielecontact in te zien moet men een idee hebben van wat de ziel is. De oorsprong van je ziel kan opgespoord worden in het moment dat God besliste om ons te scheppen met een heel speciaal doel, die gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde.     

Voor ons fysieke univerum bestond waren we in het Absolute met God, er was niets dan uiterste zaligheid en geluk. Hoewel er twee dingen waren die ontbraken: ervaring en gevoel. De Oude wijsheden en meer recente leer zegt ons dat wij (en God) enkel dingen konden weten in het Absolute. Wij wisten bijvoorbeeld wat liefde was, maar we konden het niet voelen of ervaren.

In het Absolute bestaan er geen tegenovergestelden. Er zijn geen conflicten, geen contrasten, geen vergelijkingen. Alles is zuivere vrede, vreugde en harmonie. Wij (en God) wilden ervaren en voelen waarom we geschapen werden. Dat is waar je plezier aan kan hebben.

God schiep het fysieke universum waar tegenstellingen waren voor alles. Voor kou is er warmte, voor licht is er duister, voor vreugde is er verdriet, voor gezondheid is er ziekte, voor boosheid is er vergeving, voor liefde is er angst, voor mannelijk is er vrouwelijk, en zo verder.

We verlieten het Absolute als een fragment of uitbreiding van God zodat onze ook Bron kon ervaren en voelen door ons allen. Voor we naar de fysieke wereld kwamen als zielen, kwamen we overeen dat we zouden vergeten wie we werkelijk zijn.                            

Daarna zouden we ervaren en voelen door onze vrijwillige keuzes, en in dit proces zouden deze keuzes ons helpen herinneren wie we werkelijk zijn; een deel van God.

De ziel kan niet God worden zonder te voelen. God maakte het zo. God gaf ons de krachtigste manier om te voelen: relaties, en nog het meest  de romantische soort.

In elke romantische relatie ligt de kans om uit te maken wie we werkelijk zijn en wie we echt willen zijn. De keuzes die we maken bepalen hoe we tegenover anderen willen zijn. We kunnen onvoorwaardelijke liefde ontwikkelen in partnerschap, die onze ware kosmische erfenis is, of we kunnen onze beoordelende egos in de weg laten staan maar dat veroorzaakt minder keuzes.

Onvoorwaardelijke liefde in onze partnerschap laat ons vrij om onszelf te zijn zoals we zijn. De verwachtingen, noden, controles, afhankelijkheid, jaloersheid, eigendomsrecht, het oordelen en andere ego-gebaseerde handelingen zijn weg. Ware vrijheid wil ook zegggen dat je je meest intieme gedachten en gevoelens kan delen met je partner zonder angst voor afkeuring of vergelding. Kan je je zo'n relatie voorstellen waar je je gevoelens kan delen, waar het niet uitmaakt hoe positief ze zijn of hoe ze je in verlegenheid brengen?

Laat me iets zeggen over het woord 'verlegeheid'. Omdat je ziel zich volledig zou herinneren dat hij het meest mooie aspect is van God dat er is, moet hij alle dingen ervaren op zijn kosmisch avontuur. Je kan geen onvoorwaardelijke liefde worden voor je alle andere dingen geweest bent. Je zal rijk en arm zijn, mooi en niet zo mooi, verslaafd en niet verslaafd, handig en onhandig, goed en niet zo goed, en zo verder, gedurende vele levens natuurlijk. En daar is een goeie reden voor.

Hoe zouden we van een mens kunnen houden die een verkrachter is als we nooit hetzelfde of iets gelijkaardigs zouden gedaan hebben? Hoe zouden we een alcoholist kunnen omhelzen zonder oordeel als we nooit een vorm van verslaving gehad hebben? Hoe zouden we onvoorwaardelijk medeleven en vergeving kunnen hebben voor een moordenaar als we nooit iemands leven genomen hebben? Hoe kunnen we begrip hebben voor iemand die seksueel onevenwichtig is als we zelf niet door deze ervaring zijn gegaan?

We worden in elk nieuw leven geboren met de invloeden van vorige levens als deel van onze agenda. Voor we incarneerden gebruikten we onze vrije wil om de uitdagingen te kiezen die we in elk leven krijgen. Het is niet gemakkelijk om met deze uitdagingen om te gaan. En toch hebben we ze allemaal.

Anders gezegd, ieder van ons komt in het leven met 'bagage' uit vorige levens die in evenwicht dienen te worden gebracht en geheeld. Als romantische partners dit volledig snappen neemt onvoorwaardelijke liefde het over. Dan kunnen ze alles aan elkaar vertellen en zich er niet over te schamen. Waarom? Omdat het allemaal deel uitmaakt van je zielereis naar begrip, medelijden, vergeving en onvoorwaardelijke liefde.

Als de ziel van je partner door dit alles is geweest, en als jouw ziel door hetzelfde is geweest gedurende vele levens, wat is dan de basis voor verborgen gevoelens tussen jullie twee? Eens we dit beseffen, kan medelijdend begrip en ziele-intimiteit elke verlegenheid veranderen in meer liefde voor elkaar.

Het was zo'n krachtig wakker worden voor mij. De Heer alleen kent al mijn onvolmaaktheden, maar ik heb van mezelf leren houden, nu nog veel meer omdat ik gezien heb waar mijn ziel aan toe is.

Kan je je twee spirituele partners voorstellen die beginnen te verstaan wat hun ziel probeert te volbrengen? Eens ze daarin geloven zal ieder meer en meer onvoorwaardelijke liefe voor de ander hebben en de beste vrienden worden.

 

Het belangrijkste is, dat zij hun diepste gevoelens, hun diepste angsten kunnen delen met elkaar, zonder angst voor oordeel, zonder anst om uitgelachen te worden of zonder angst dat ze in verlegenheid worden gebracht. Er zal geen zinspeling of boosheid of berisping zijn in zo'n relatie.

De resultaten van dit delen is dat ze minder angstig in eenheid zijn. Door vanuit hun ziel te delen zal het koppel hun relatie op een niveau van heiligheid en bevrediging brengen die zeldzaam is in traditionele partersrelaties.

Ziele-intimiteit zal  in het Nieuwe Aquarius tijdperk komen tussen koppels, familieleden, vrienden en de gehele menselijke familie. Van tijd tot tijd zal het veel moed vragen om zo'n zielerelatie met elkaar aan te gaan. Maar dat is waar we naartoe gaan, in dit leven of het volgende. En als je stopt met erover na te denken is dit een prachtige plaats om te zijn.

 ~ Email ~ begin

Home