Make your own free website on Tripod.com

 

Het einde van het huwelijk
zoals wij dat kennen

 

 

"Het huwelijk was oorspronkelijk gepland om het fysieke overleven te helpen. Met de groei van het spirituele bewustzijn in de wereld is deze vorm vervangen door een nader, meer gewijde verbintenis tussen partners om elkaar in spiritueel groei bij te staan"

"Tweelingzielen"
Patricia Joudry & Maurie Pressman

 

 

Er schijnt iets serieus fout te lopen met het huwelijk. 

Gedurende de laatste 50 jaar zijn de scheidingen in de United States opgelopen tot ongeveer 50% van de huwelijken. En er is geen verbetering te zien in de nabije toekomst. Dat is een ontnuchterende trend en statistiek. Ik heb onlangs bijgedragen aan dit nummer en het voelt niet zo goed, speciaal wanneer er onschuldige kinderen in verwikkeld zijn. Een kleinere groep van mensen heeft meer dan eens bijgedragen. De meesten van hen voelen zich slechter dan ik en vragen zich af waar het verkeerd ging. 

De dingen zijn niet zoveel veranderd over de jaren. De stenen geschriften uit de oudheid vertelden ons dat mannen en vrouwen reeds huwden en scheidden duizenden jaren voor de geboorte van Christus. Het bleek toen blijkbaar ook niet te werken. 

 De statistieken laten ook blijken dat de helft van de koppels die niet gescheiden zijn nog gehuwd zijn. Maar zijn ze gelukkig en vervuld? En in welke graad? Ik denk dat de meesten van hen doen alsof en ongelukkig en moe zijn van het doen alsof het goed is. En toch blijven ze samen voor zo veel verschillende redenen.

Sommige koppels blijven het waarschijnlijk ondergaan omdat ze de zekerheid en het comfort niet willen missen dat een wettelijk huwelijk met zich meebrengt. Andere blijven samen voor de kinderen. En er zijn er ook die hun religieuze belofte niet willen breken omdat ze niet voor eeuwig naar de hel willen gaan. Misschien 5-10% van de koppels op deze planeet hebben enig idee over wat het inhoudt om een huwelijk tot een blijvende en vervullende relatie te maken.

Hier is een recent citaat van het Reuter's nieuwsagentschap...

'De meeste gemeenschappelijke regelingen in de Verenigde Staten bestaat uit ongehuwde koppels en geen kinderen, wat een derde is van alle huishoudens in 1998, het dubbele van in 1972" 

"Ondertussen, gaat de traditionele  kernfamilie - een gehuwd koppel met kinderen - achteruit van 45 procent in 1972 tot 26 procent nu, volgens opmetingen door het Nationaal Opiniecentrum van de univesiteit van Chicago." 

Deze bevindingen gaan verder met het steunen van het idee dat er iets grondig verkeerd is met de huwelijkservaring. De wortels van het probleem hebben te maken met de redenen waarom mensen in het huwelijk stappen op de eerste plaats en het dan terug beŽindigen wanneer het niet meer werkt. En het kan altijd teruggebracht worden naar het spel en de beÔnvloeding van onze ego's.

Verliefd worden op het juiste moment op de juiste persoon brengt ons tot het geloof dat de eenheid voor altijd kan duren. Als resultaat zien we onszelf vaak beloftes maken en ze daarna breken omdat ze te moeilijk zijn om te houden. Het is niet ongewoon dat dit een paar keer gebeurt gedurende een leven, als tieners, jong volwassene of zelfs gedurende de latere jaren van ons levens. We blijven verliefd worden en maken en breken beloftes van eeuwige liefde. 

Er is iets niet juist. Het aantal koppels die vandaag of morgen wil scheiden, gehuwd of niet, spreekt voor zichzelf. Zij herinneren er voortdurend aan dat er iets grondig mis is met onze relaties. En toch, worden we telkens weer aangegrepen door het verliefd worden, gaan huwen, passioneel paren, baby's krijgen en onze liefde beloven voor eeuwig. En toch zijn er maar weinig personen die zich afvragen waarom het verkeerd loopt met dit alles.       

Wat ontbreekt er? Vragen de jongvolwassenen van vandaag zich af of het ooit hun eigen leven zal beÔnvloeden? Maken ze zich bezorgd? Wat kunnen ze doen? Hoe kunnen wij helpen zodat ze dezelfde fouten niet meer maken? 

Voor ik trouwde was er niemand die me vroeg 'Wat is het echte doel van je huwelijk?" Oprecht, ik denk dat heel weinig mensen op dat moment het juiste antwoord zou hebben gehad. Iedereen deed het, kinderen krijgen en een thuis, en dat leek leuk. En al mijn vrienden en familie deden het ook. Tot overmaat van ramp was Hollywood het verliefd worden aan het ophemelen en sentimentele liedjes herinnerden ons er altijd aan hoe prachtig het wel was.

Wat het proces ook aandreef was de liefde tussen de twee geliefden. De meesten van ons huwen wanneer de intensiteit in een relatie op zijn grootst is, de eerste 2-3 jaar. En op een dag vragen we ons af wat er gebeurt als de hittegolf en de passie vergaan is. Wat doen we nu om onze partnerschap te laten werken? Wat is het volgende? 

Alles met een mislukkingsproces van ten minste 50% zou moeten gillen naar deze die willen luisteren dat er iets totaal verkeerd is aan de redenen waarom mensen beginnen aan lange romantische relaties. Hopelijk zullen de jongvolwassen vandaag er aandacht aan schenken en meer vragen stellen dan ik deed.       

Wat is het basisprobleem achter dit mislukkingscijfer? Het heeft alles te maken met de vele ego-angst-gebaseerde motieven die vaak voldoende zijn om aan een huwelijk te beginnen. En het heeft heel veel generaties lang standgehouden. Met andere woorden, huwelijken mislukten omdat we het gebruikten voor de verkeerde redenen.     

Er zijn nog steeds veel verkeerde redenen. Hier zijn er een paar om over na te denken...       

Het huwelijk zal een einde maken aan
mijn eenzaamheid. 

Ik zal iemand hebben die voor me zorgt 

Mijn partner zal me gelukkig maken 

Ik kan prachtige dingen verwachten van mijn partner 

Het is zo romantisch om je hart weg
te schenken
aan een ander 

Ik voel me heel als ik bij mijn geliefde ben 

Zij zal me nodig hebben ik heb haar nodig 

Nu is ze van mij 

Ik kan mezelf zijn als ik getrouwd ben 

We zullen allebei controle over elkaar
kunnen uitoefenen 

Een huwelijk zal me gelukkig maken 

Nu kan ik dingen verwachten van mijn
echtenoot (echtgenote) 

Mijn partner zal betekenis aan mijn leven geven 

Ons gezamelijk inkomen zal ons helpen
om meer te hebben 

en ga zo maar door. 

Deze redenen waren de basis van de meeste relaties en dat is het nog voor velen. Wanneer ik spreek over de dood van het huwelijk wil ik zeggen dat het einde betekent van langeduurrelaties voor al deze verkeerde redenen

Een ander groot probleem is dat we steeds in de val trapten van verliefd worden op het "beeld" van een huwelijk dat anderen voor ons geschilderd hebben terwijl we opgroeiden. Zoals bijvoorbeeld in films, tv, boeken, liedjes, door vrienden en familie, die allemaal samenwerken om ons te beÔnvloeden gedurende onze onschuldige jaren, als onze hormonen in overvloed stromen. Het gemakkelijkste: verliefd worden wordt steeds weer getoond in de films en bezongen in vele liedjes. En na een tijdje is dat wat we ook willen doen. Verliefd worden en een relatie hebben.

Dit wordt serieus. We willen ons leven lang spenderen aan ťťn ander, baby's maken, een fijn huis hebben op het platteland, en ga zo maar door. Het is zo gemakkelijk om in de ban te raken van het beeld dat afgeschilderd wordt met verlovingsringen, limosines, bruidsjurk, receptie, cadeaus, huwelijksreis, huis, meubilair, tv, auto, babykamer, en zo vele andere materiŽle dingen. En toch zijn al meer dan 50% van deze beelden geŽindigd in echtscheidingen. Men moet zich afvragen: is er iets verkeerd met dit beeld?

Er gebeurt iets nieuws vandaag. Verandering is in de lucht en het is onomkeerbaar. Het gebeurt overal op deze planeet en het beÔnvloed de relaties dramatisch. Het is geen toeval dat de lopende huwelijken die gebaseerd waren op oude geloofssystemen en menselijke religieuze dogmas ongedaan gemaakt worden met een ongelooflijke snelheid. Wanneer het 2160 jaar oude tijdperk van ego-gebaseerde vissen naar het einde loopt, zullen vele traditionele geloven gebaseerd op angst beginnen afbrokkelen.   

Er komt een nieuw tijdperk aan, en het heet Waterman. Alle lopende en volgende relaties zullen door die nieuwe energie aangestoken worden. Waterman moedigt geen vals geloof aan en steunt geen op angst gebaseerde gedachten, noden of handelingen. Waterman leidt ons binnen in een spirituele tijd en het is op deze basis dat we onze toekomst gaan bouwen. Dit nieuwe tijdperk zal het bewustzijn verhogen over de gewijde betekenis achter het concept van zielemaatjes en tweelingzielen, en hoe dit soort relaties ons wakker kunnen maken voor onze ware spirituele natuur en erfdeel. 

Aan het buitensporige materialisme van de huwelijken van vandaag zal ook een einde komen. Een evenwicht tussen het spirituele en het materiŽle zal nodig zijn voor degenen die dit pad kiezen. Degenen die dat niet kunnen zullen het moeilijk vinden om durend geluk en vervulling te vinden in hun relatie. 

Het citaat uit het boek 'Tweelingzielen' aan het begin van dit artikel zegt dat door de jaren een van de voornaamste redenen voor een huwelijk was te overleven in onze fysieke wereld. Dat is zo juist. De traditionele en religieuze begrippen van een huwelijk zijn voor het grootste deel gebaseerd op het beangstigende geloofssysteem.

Er is geen plaats voor het ego en voor angst in de Waterman energie van liefde en harmonie. Dankzij zijn vibraties zal de betekenis en de redenen voor relaties veranderen en dit gedurende volgende levens. En iedereen zal er zijn voordeel uit halen.  

Voor meer over relaties, wat de oorzaak is van het falen en wat hun groei bevorderd op lange termijn, klik alsjeblieft hieronder.

 

 

terug

E-Mail           Home