Make your own free website on Tripod.com

Spirituele Romance

 

 


"Als je uit het oog verliest dat jullie heilige zielen zijn op een heilige reis, dan kan je het doel, de reden achter alle relaties niet zien."

 'Gesprekken met God' (boek 1)
Door Neal Donald Walsch

 

Is het mogelijk om een spirituele liefdesverhouding met iemand te hebben? Wat soort relatie is dat dan? Zal het saai en vervelend zijn of kan het verder gaan dan alles wat we voordien ervaren hebben? Hoe kan het passioneel en opwindend zijn? Hoe zal het verschillen van de romances die je in het verleden hebt ervaren? Is het mogelijkheid dat seksualiteit binnen zo'n relatie opwindend en heilige is?

Ik ben ervan overtuigd dat alle romantische relaties ermee gediend zouden zijn als ze hooggehouden worden door spirituele inzichten en principes. Helaas hebben ego en angstige geloven romantische koppels voor duizenden jaren bedorven en werken ze niet langer. Deze traditionele huwelijken werden opgewekt en vernietigd door noden, verwachtigen, gemis, vastklampen, onzekerheden, controle, jaloersheid en andere ego-onvolmaaktheden voor eeuwen. De scheidingscijfers van 50% zegt alles. En van degenen die wel getrouwd blijven, hoevelen zijn gelukkig met hun relatie?    

Niets zal vervulling en geluk garanderen in romances. We moeten nog steeds een heleboel werk en concentratie in onze relaties steken als we willen dat ze een blijvende kwaliteit hebben. Zoals met alles dat bedoeld is om de test van de tijd te doorstaan, moet de basis waarop het gebouwd is eerst komen.     

Hieronder is een lijst gedachten die je misschien doen nadenken...    

De basis van een spirituele relatie moet onvoorwaardelijke liefde zijn voor de ander. 

Onvoorwaardelijke liefde laat toe je zijn wie je bent, zonder te doen alsof. 

Het spirituele koppel verstaat zijn relatie tot God, de rest van de mensheid en alle levende dingen. 

Het spirituele koppel weet dat elkaar vinden geen toeval was. Het is deel van het plan dat ze maakten voor ze op aarde kwamen. Ze herinneren zich de heiligheid van hun eenheid.  

Het spirituele koppel eert en respecteert Moeder Aarde altijd. 

Het spirituele koppel zal regelmatig samen mediteren. 

Hun meditatie zal een heilig ritueel worden, dat dagelijks wordt uitgevoerd omdat ze het willen. Niet omdat ze moeten. 

Het spirituele koppel zal tijd vinden om de mensheid op een betekenisvolle manier te dienen. Dit zal hun helpen om hun eenheid te versterken.  

Spirituele partners zullen niet rekenen op de ander om zichzelf meer geliefd te voelen. Ze realiseren zich dat ze met zichzelf moeten beginnen. 

Spirituele partners nemen zelf verantwoordelijkheid om de liefde in het partnerschap te voeden, als ze zich verbonden hebben in een relatie. 

Liever dan naar tv te kijken zal het spirituele koppel samen naar kosmische muziek luisteren of naar de planeten en de sterren kijken. 

Het spirituele koppel zal de ganse tijd dingen doen om het welzijn van het milieu van Moeder Aardes te koesteren.  

Spirituele partners zullen weten wat ze willen doen met hun seksualiteit. En hoe ze het kunnen gebruiken om hun passie, vreugde en liefde uit te drukken tegenover elkaar.  

In een spirituele relatie zal er geen schuldgevoel zijn tegenover seksualiteit. De partners zullen hun liefde open en zonder schaamte vieren. 

Spirituele partners zullen weten dat seksualiteit een van Gods gaven is aan ons om gevoelens van heilige eenheid te creŰren. 

Het spirituele koppel realeert zich dat de bronnen van planeet aarde beperkt zijn en dat ze in heilige balans moeten gehouden worden. Deze wijsheid zal het aantal kinderen die ze verwekken be´nvloeden.  

Het spirituele koppel zal vegetarisch eten en beweging nemen, zich realiserend dat een gezond lichaam onontbeerlijk is voor het evenwicht tussen het geest-lichaam-ziel geheel.  

Spirituele koppels zullen alles wat gegrond is in angst, geweld of uitbuiting van seks vermijden.  

Hun seksualiteit zal alles te boven gaan wat ze ervaren hebben in het verleden, omdat het gevoel van eenheid die het brengt een beeld en herinnering zal zijn aan hun eenheid met God. 

Spirituele koppels zullen de uitwisseling van seksualiteit vanuit alle chakras beoefenen en voelen, liever dan alleen maar vanuit de grondchakra, die gebaseerd is in de lichamelijkheid.  

Spiritule partners zullen er niet mee inzitten hoe hun gezel met de auto rijdt, hun tanden poetsen, niezen, praten, kleden, eten of hun kleren ophangen. Elk beseft dat zulke dingen enkel belangrijk zijn voor het ego. 

Het spirituele koppel zal elkaar en hun huis reinigen zodat ze zeker zijn dat de negatieve energie uit hun aura's en leefplaatsen vrijgemaakt wordt.  

Er zal geen controle zijn in het spirituele partnerschap. Elk zal eenvoudig toelaten de ander te laten zijn zoals hij of zij is.  

Door spirituele partners te zijn, zal het koppel zich vrij voelen om hun diepste gedachten uit te drukken, zonder vrees van belediging of vergelding. 

Het spirituele koppel zal zich niet verbinden met elkaar uit angst om elkaar te verliezen.  

Het spirituele partnerschap moet vrij zijn van op angst-gebaseerde gehechtheid. Dit zal individuele vrijheid toelaten en het opbouwen van onbeperkte liefde.  

Spirituele koppels zullen niet verwachten dat de ander andere dingen doet dan zichzelf zijn.  

Het spirituele koppel zal naar hun relatie kijken en het zal voelen alsof het een lang gesprek was. 

Spirituele partners zullen de beste spirituele vrienden en maatjes zijn op een diep en intiem zielevlak. 

Spirituele partners zullen op regelmatige tijdstippen met hun zielen praten.  

Spirituele partners zullen hun best doen om al hun beslissingen op liefde te baseren liever dan op angst. 

Spirituele partners zullen zich niet vastklemmen aan de ander omdat ze onzeker zijn of omdat ze gebrek hebben aan een sterk zelfbesef.

Het ego zal geen plaats hebben in een spirituele romance. Zo'n partners realiseren zich dat dit een relatiebe´endiger is. 

Hier zijn een paar van mijn favoriete citaten uit hoofdstuk acht van "Gesprekken met God", boek 1 van Neale Donald Walsh. Ze zijn bedoeld om gedachten te stimuleren om spirituele romance in ons leven te brengen. Wees je ervan bewust dat het "God" is die praat met de auteur... 

"Relaties zijn uitdagingen; ze dagen je uit om te creŰren, om je uit te drukken en om hogere delen van jezlef  te ervaren, grotere inzichten te krijgen in jezelf..." 

"Als menselijke relaties mislukken ... mislukken ze omdat ze begonnen werden voor de verkeerde reden." 

"De meeste mensen beginnen een relatie met oog op wat ze er kunnen uithalen, liever dan wat ze erin kunnen stoppen." 

"Er kan maar een reden zijn voor relaties... en voor al het leven: om te zijn en uit te maken wie je werkelijk bent!" 

"Het doel van een relatie is om uit te maken welk deel van jezelf je wilt zien "naar boven komen," niet welk deel van de ander je kan gevangen houden." 

"Het is heel romantisch om te zeggen dat je niets was tot die speciale andere langskwma, maar het is niet waar. Erger nog, het legt een enorme druk op de ander om alle soorten dingen te zijn die hij fo zij niet is." 

"Het is heel romantisch om te zeggen dat doordat die speciale iemand in je leven is gekomen je je compleet voelt. Toch is het doel van een relatie niet om iemand te hebben die je heel maakt; maar om elkaar te hebben om je heelheid mee te delen." 

"Laat elke persoon in de relatie zich geen zorgen maken om de ander, maar alleen om zichzelf." 

"Laat me je dit zeggen: je concentratie op de ander - je obsessie met de ander is wat relaties kapot maakt." 

"Als je niet van jezelf kan houden, kan je ook niet van iemand anders houden." 

"... Je moet bewijzen dat je hen liefhebt. Om dit te doen, kunnen ze je vragen om je gedrag te wijzigen ... Dus, om je geliefde te kunnen houden, beginnen ze hun gedrag te veranderen ... Dus, twee mensen verliezen zich letterlijk in een relatie... Het verliezen van jezelf in een relatie is wat het meeste bitterheid veroorzaakt in zo'n paren." 

"De ziel is in het lichaam gekomen, en het lichaam kwam tot leven, voor het evolutiedoel. Jij ontplooit, jij wordt. En je gebruikt je relatie met alles om uit te maken wie je wordt... Dit is wat je hier kwam doen ... Je persoonlijke relatie is de meest belangrijke in dit proces." 

"Daarom moet de eerste relatie die je hebt degene zijn met jezelf. Je moet eerst jezelf leren liefhebben, eren en koesteren." 

"De eerste vraag in een wisselwerking met de ander is: Wie ben ik nu en wie wil ik zijn in relatie daarmee?"

 

Ik wens jou en je partner veel zegeningen in jullie spirituele romance met elkaar. Moge het Licht jullie beiden leiden naar het hoogste goed dat erdoor kan bereikt worden.

 

terug       Home