Make your own free website on Tripod.com

God help me...

Alsjeblieft!

 

Elke ziel die gekozen heeft om de weg van Spirit te volgen zal getest en uitgeprobeerd worden, moet door vurige vuurproeven, zodat alle verontreinigingen weggebrand worden en alleen het puurste goud overblijft. Wees dankbaar voor elke test en proef. Als alles onder ogen gezien is en overwonnen zal je jezelf verder zien op het spirituele pad, en dichter bij het doel."
Gegeven aan Eileen Caddy... door God

God sprak tot mij (1971) 

"Ik hou van jou" en "Ik vergeef jou" zijn een paar van de meest krachtige woorden die we kunnen zeggen en voelen. En toch zijn drie andere woorden veel diepgaander dan we ons kunnen voorstellen... "God, help me."

Heb jij ooit een punt bereikt in je leven waar het lijden, de pijn en de angst zo intens waren dat je op je knieŽn viel met tranen in je ogen en God smeekte om je te helpen? Ik wel. En ik verzeker je dat ik er elk woord van meende. Ik was wanhopig, bang en depressief. Mijn leven keerde ondersteboven en binnenstebuiten en ik kon het niet stoppen, hoe hard ik ook probeerde.

Dertien jaar geleden kwamen een serie onverwachtse gebeurtenissen uit het niets en begon de totale loop van mijn leven te veranderen. Het starte langzaam in het begin. Op dat punt was het leven nog handelbaar, nog redbaar. De dingen waren nog niet helemaal buiten controle. Ik kon het aan om mezelf bij elkaar te houden, bad tot God, nam een diepe geestelijke ademhaling en bracht een vernieuwd gevoel van energie in mijn carriŤre en persoonlijk leven. Dat had voor mij altijd gewerkt en ik was ervan overtuigd dat alles altijd op zijn plaats zou vallen zoals voordien.

Het was kortzichtig. Zonder waarschuwing kwam een andere golf van gebeurtenissen in mijn leven, beginnend in de lente van 1991. Ze waren veel serieuzer. De volgende zeven jaar versterkte de crisis en nam zo'n grote graad aan dat ik dat ik mezelf de hand zag uitstrekken naar God op manieren die ik niet voor mogelijk achtte. Ik deed dit om mijn geestelijke gezondheid te behouden en om mezelf ervan te weerhouden in een staat te glijden van blijvende hopeloosheid en wanhoop. Dit was niet in de kaart gebracht gebied voor mij en ik ben niet beschaamd om toe te geven dat ik bang was. Voor de eerste keer leek het dat ik de controle over mijn leven verloor, wat ik ook deed of hoe hard ik probeerde. Mijn nood voor Gods hulp vergrootte tot een punt dat voordien nooit in mijn leven voorkwam. Het vroeg vee lvan mij om me in deze richting te bewegen. Voor dit alles begon was ik redelijk comfortabel aan het leven. De dingen gingen goed. Ik was in staat om de toekomst te plannen en op te bouwen. Een lonende carriŤre, een mooi huis op het platteland, de vreugde die mijn kinderen me gaven, een toegewijde moeder voor die kinderen, mijn liefdesrelatie met de zee en een mooie familiekring verzachtten de invloed van een verzwakt huwelijk. Het kon veel erger. Door dit alles beschouwde ik mezelf heel gelukkig. Het was een middenweg waarop ik de rest van mijn leven kon verder gaan.

 Dan gebeurde "het' door een storm vanuit het niets en het greep me totaal onverwachts. Toen ik dacht dat mijn crisis op het toppunt was viel ik op mijn knieŽn en bad tot God om hulp, om antwoorden, om leiding, voor een einde  aan het leiden en de pijn. Ongelooflijk, het werd de volgende zeven jaar erger! Zonder waarschuwing brokkelde de wereld die ik eens kende en waar ik eens van genoot af, en, hoe hard ik ook probeerde, ik kon het niet verhinderen om tot een einde te komen.

 Persoonlijke crisis en ontreddering komen in verschillende vormen voor iedereen en ze kunnen pijn, ellende en een mentale en fysieke instorting meebrengen. FinanciŽle ondergang, een bittere echtscheiding, verlies van een thuis, faillissement van een zaak, het verlies van een carriŤre, gebrek aan werk, het verlies van controle over je leven, schulden, tax die niet betaald is, bankroet, verlies van familieleven, gebrek aan doelstelling en vervulling, diepe eenzaamheid en wanhoop, jaren van diepe depressie, het verlies van zelfvertrouwen en zelfachting, het verlies van identiteit, grote beslissingen die verkeerd aflopen, men neemt leningen van familie om te overleven, falen als hoofd van mijn gezin of enige combinatie van al het bovenstaande.

Ik ben door alles heengegaan in de laatste zeven, acht jaar en elke ervaring was meer dan genoeg om mijn onverdeelde aandacht te krijgen. Als je alles samenneemt in zo'n korte periode was het allemaal ondraaglijk en pracht me op een punt waar het uiterst moeilijk was om te functioneren in de hedendaagse realiteit.

 Het kan iemand bovendien brengen tot het zeggen "God help me alsjeblieft". Ik deed het en meende het. Ik verzeker je, dit is een heel nuchter moment van waarheid in iemands leven.

 Nadat ik de eerste keer om hulp gevraag had voelde ik een kalmte en vrede. Ik geloofde waarachtig dat het zou komen. De laatste zeven jaar gebeurde er iets geheel anders en het was totaal anders wat ik verwachtte. Ik verwachtte dat mijn leven beter zou worden, ik veronderstelde werk te vinden waardoor ik de rekeningen kon betalen, waardoor ik me beroepshalve vervuld zou voelen, voor mijn familie kon zorgen, het comfortagele leven dat we genoten bewaren, mijn aanzienlijk spaargeld beschermen, gehuwd blijven, het huis behouden, de auto's, het comfort, het plezier!

 Op hetzelfde moment dat  mijn crisis begon te vergroten ontwaakte ik spiritueel door een new age boek dat mijn zus mij gaf. Ik begon het te lezen, en er begon iets groots wakker te worden in mij waarvan ik niet wist dat het bestond en ik kon het niet neerleggen. Dat boek leidde me naar nog veel meer boeken, en ik heb er meer dan 300 gelezen tot vandaag. Het is wonderbaarlijk dat ik begon te ontdekken wie ik werkelijk was, ik vond mezelf in crisis en ontreddering. Nu was het mijn innerlijke wereld die erop aankwam. De spirituele wijsheid en universele waarheden in deze boeken waren een serieuze bedreiging voor mijn op angst gebaseerde ego en de vele valse geloven die het gecreeerd had voor mij over de jaren en levens die ik geleefd had.

 Daar was ik dus. Mijn uiterlijke wereld viel in stukken om me heen, en ook mijn innerlijke wereld van vals geloof die bepaald had wie ik dacht dat ik was voor het meeste van mijn leven (eerst en vooral een lichaam dat het plezier van de materiŽle wereld genoot). Het was een pijnlijke, gemene rommel. En dit alles omdat ik Gods hulp vroeg.

 Ik ben nu wijzer als ik dit verhaal schrijf, ik weet meer over de manieren en mysteries van God. Ik wil sommige van mijn nieuwgevonden inzichten en wijsheden met je delen.

God houdt onvoorwaardelijk van ons.

  Als je God om hulp vraagt en het meent, zal het komen.

Herinner je dat je alle verwachtingen los moet laten, God weet wat het beste is voor jou.

  God zal je geen Mercedes, geen groter huis of fysiek comfort en een plezierig leven brengen.

Deze dingen houden ons verbonden aan de materiŽle wereld en concentreert de aandacht van het ego erop.

  Het is een zeldzaam individu die al het materiŽle comfort van het leven heeft en het achter zich laat, of het houdt maar onzelfzuchtig de mensheid dient.

God weet dat we onze concentratie kwijt zijn en dat we niet langer geconcentreerd zijn op onze Bron.

 In tegendeel, we zijn te veel geconcentreerd op de noden en verlangens van ons ego.

God weet ook dat ons grootste probleem ons op angst gebaseerde ego is die ons voortdurend aanzet om te overleven en plezier en bevrediging te hebben ten koste van alles.

Dus als je God vraagt om hulp, wat denk je dan dat er zal gebeuren?

God ziet een verloren kind in pijn dat worstelt; een kind dat de slaaf geworden is van zijn zelfzuchtige ego.

Het ego houdt van auto's, huizen, comfort. Het ego kan  niet genoeg krijgen van de materiŽle pleziertjes en levenscomfort.

Dus als je God om hulp vraagt doe je beter je veiligheidsgordel om.

Wat denk je dat God zal doen?

Zal God je wereld in zo'n graad ondersteboven gooien dat je spiritueel ontwaakt voor de grootse geest die je werkelijk bent, maar vergeten bent door de jaren?

Of zal God je helpen  het fysieke plezier en het levenscomfort te behoeden die ervoor zorgen dat je vergeet wie je werkelijk bent?

 Zal God je helpen om onzelfzuchtige liefde te worden en een zorgende,mededogende, vergevende, nederige, gevende geest te worden, wat eigenlijk je echte erfdeel is?

Of zal God je helpen om egoÔstisch te blijven en te blijven steken in zelfzucht?

Als je Gods hulp gevraagd hebt in een crisis in je leven, en je vind je wereld nadien ondersteboven en binnestebuiten, wanhoop dan niet. Denk aan het volgende...

Als ik God vraag om mij te helpen, zal het dan gebeuren? (altijd en onmiddelijk)

Weet God wat Hij/Zij doet? (Altijd)

Wat er nu ook gebeurt in mijn leven, het moet het resultaat zijn van Gods hulp (absoluuut)

Dan moeten de krankzinnigheid en de ellende die ik ervaar een doel dienen (ja)

  Het moet een doel dienen waarvan God vindt dat het heel belangrijk voor me is (Ja)

Hebben het gevecht en de pijn iets te maken met de dood van het ego? (Ja)

Dat ik pijn blijf lijden en angstig blijf nadat ik God om hulp gevraagd heb wil niet   zeggen dat ik niet geholpen wordt? (absoluut niet... lees Marnie's verhaal)

Dan moet ik vertrouwen en accepteren wat in mijn leven komt zonder te letten op wat mijn ego zou willen zien gebeuren? (Ja)

Dan moet ik het onvergeven aan Al Dat Is? (Ja)

Is het dan dat ik innerlijke vrede vind, wat er ook gebeurt in mijn leven? (Ja)

Wat heeft dit alles me bijgebracht? Door de jaren werd ik heel verliefd op God, op manieren waarvan ik dacht dat het niet mogelijk was. Ik besef en waardeer het mirakel van innerlijk bewustzijn voor mijn kinderen, mijn vroegere vrouw, en voor mezelf omdat dit alles in ons leven gekomen is. Voor het eerst kan ik eerlijk zeggen dat ik een goed gevoel ben van wie ik werkelijk ben en wat mijn echte doel is terwijl ik planeet Aarde bezoek. Ik zou niets veranderen van wat is gebeurd nadat ik deze drie heel krachtige woorden fluisterde... "God help me."

  ~ E-Mail       ~ Home