Make your own free website on Tripod.com

 

 

Heilige seksualiteit

 

 

"Je hebt seksualiteit onderdrukt, net zoals je het leven onderdrukt hebt, in plaats van je volledig uit te drukken met overgave en vreugde. Je schaamt je over seks, net zoals je je over het leven schaamt, je noemt het slecht en goddeloos in plaats van de grootste gave en het grootste genoegen."

 

Door God gegeven aan Neale Donald Walsh

Verandering is in de lucht. Kosmische periodes, groot en klein, openbaren zich in het universum, en het gaat ons begrip te boven. De mystici wisten deze dingen eewuen geleden. Voor ons neemt het tijdperk van Vissen af in de schemering en ht tijdperk van Waterman is aangebroken. Het is onomkeerbaar. Dit worden tijden van diepgaande innerlijke transformaties en zelfontdekking. Deze verandering versnelt dagelijks.  Degenen die angst hebben voor deze veranderingen zullen niet meedraaien en ze zeullen geen gemakkelijke tijd hebben. Deze die willen zullen wakker worden voor hun ware spirituele natuur en kosmische erfenis. De geboorte van Waterman is een tijd van liefde, vrede en harmonie en die zal onze angsten aan de oppervlakte brengen zodat we de kans krijgen om ze het hoofd te bieden en ze los te laten. Er zullen uitdagingen en pijn komen voor ieder van ons. maar er zal ook vernieuwing zijn en ten slotte vreugde en extase. We zullen niet langer buiten onszelf zoeken naar vreugde en plezier, naar Verlichting en bevrediging.

De tijd van materialisme en zelfverheerlijking komt tot een einde.

In plaats daarvan zullen we naar binnen gaan en zoeken naar begrip en die innerlijke reis zal ons een groter besef geven van de mening en het doel in ons leven. Liefde zal ons naar ons doel leiden. Angstige en egoistische gedachten zullen niet langer aangewend en geaccepteerd worden. En dit alles zal een grote invloed hebben over hoe we seksualiteit gaan zien.

Het tijdperk van Waterman zal ongeveer 2160 jaar duren. Je zal dit leven en volgende levens leven om zijn pracht te ervaren. Het onderwerp zal liefde, eenheid, harmonie, heiligheid, vrede en geluk zijn. Het zal niet in ťťn nacht gebeuren, maar het zal gebeuren. En naarmate dit gouden tijdperk zich ontvouwt zullen we naast de traditionele begrippen van mannelijke en vrouwelijke verbindingen die ons naar dit punt gebracht hebben in onze kosmische reis als een menselijke familie gaan staan. Ze werkten niet omdat ego, controle en angst hun basis waren. Dat eindigt nu.

Het nieuwe tijdperk van spiritueel partnerschap zal gebaseerd zijn op onvoorwaardelijke liefde, op allesomvattende vriendschap, openheid en de vrijheid om zichzelf te zijn zonder angst van beledigingen, oordeel of vergelding. Het zal een tijd duren eer het begint, maar nieuwe toekomstige partners zullen niet langer een nood voelen om aan elkaar verbonden te worden door een wettelijk document of een sierlijke trouwring. Hun verbinding zal eerder gedijen door een onzelfzuchtig verlangen om samen te zijn in ware liefde. Zo'n relaties zullen lonerder zijn dan deze gebaseerd op ego en angst.

Waterman zal ook een vernieuwd besef van heiligheid in alle dingen brengen, ook in vrouwelijke-mannelijke koppels. De vrouwelijke energie op deze planeet versterkt elke dag en laat haar tegenwoordigheid voelen, na duizenden jaren van onderdrukking door het mannelijke dominante denken. Mannen en vrouwen zullen niet langer in verband staan als ongelijke tegenovergestelden. Ze zullen eerder partners worden  die zich tenvolle bewust zijn dat hun verbond met de ander een belangrijk deel is van hun eigen kosmische evolutie.

Dit vernieuwd besef van betekenis op het mannelijk-vrouwelijk vlak zal ons veel meer vreugde, intensiteit, passie en blijvende vervulling brengen dan we ooit ervaren hebben. Dit soort partnerschap zal een spirituele grondslag hebben. En de geliefden en kinderen die ontspruiten uit zo'n verbonden zullen binnenkomen in een tijdperk van heilige seksualiteit.

            

Het is treurig om zien wat de laatste 2000 jaar gebeurd is met seksualiteit.

Het heeft zonder twijfel veel van zijn kosmische betekenis verloren. Christelijke religies hebben het veranderd in iets dat gevuld is met schuld en schaamte. De media heeft het gebruikt om hun hebzucht te stillen. We hebben het te veel gebruikt om onze zelf te vreden te stellen in de materiŽle wereld

Laat het ons onder ogen zien. We verloren het centrum uit het oog. Hoe bereikten we dit punt? Door onzelfs toe te laten de gedachten en oordelen van anderen die aandeel hadden in deze sector te volgen.

En aan de andere kant weet ik zeker dat we het ermee eens zijn dat er kostbare momenten zijn wanneer seksualiteit de meest diepgaande weg is om onze liefde voor de ander uit te drukken. Ik kan me geen andere ervaring voorstellen die vergeleken kan worden met de fysieke extase en emotioneel genot die ontleend wordt aan de intense gevoelens van eenheid teweeggebracht door onzelfzuchtige seksuele intimiteit tussen twee mensen die echt om elkaar geven. Deze gave van liefde gebeurde niet toevallig. Het is allemaal deel van het heilige plan. Over de jaren zijn we weggedreven van de ware bedoeling en betekenis.

Het nieuwe tijdperk zal ook een serieuze verandering brengen in de redenen voor romantische relaties met elkaar. Het instituut van het huwelijk faalt door verwachtingen, noden, controle, angst, dominantie, oordelen en andere  op het ego gebaseerde handelingen. Ik ben ervan overtuigd dat in de toekomst de langdurige partnerschap en seksualiteit een heilige basis zullen. hebben. Als men spiritueel ontwaakt worden alle dingen heilig. Hieronder zijn een paar passages over sekualiteit van een 'Hogere Bron' die sprak tot Neale Donald Walsh in zijn drie ongelooflijk populaire boeken 'Gesprekken met God'. Ik kan niet concureren met de wijsheid en de kennis die ze bevatten. Hopelijk zal het jou aan het denken zetten over de heiligheid van seksualiteit en hoe we deze in ons leven kunnen brengen...

 

God zegt...

"Ten eerste, laat het duidelijk zijn dat niets afgekeurd wordt door God.

Ik zit hier niet om bepaalde stappen 'Goed' en andere 'slecht' te noemen."

 

Walsch. Hoe zouden we moeten omgaan met de ongelooflijke ervaring van seksualiteit?

 

God. Niet met schaamte, dat is zeker. En niet met schuld, noch met angst.

Want schaamte is geen deugd, en schuld is geen goed ding en angst is geen eer. En niet met wellust, want wellust is geen passie; en niet met overgave, want overgave is geen vrijheid; en niet met agressie, want agressiviteit is geen vurigheid.

En duidelijk niet met ideeŽn van controle of mzacht of dominanite, want dit heeft niets met liefde te maken.

Mag seks gebruikt worden voor een persoonlijke bevrediging? Het verbazende antwoord is ja...

Je werd geleerd dat je seks niet mocht gebruiken voor persoonlijke voldoening omdat dit iets is wat intens persoonlijk kan bevredigen.

Je mocht je zeker niet goed voelen over het genot van het lichaam, en absoluut niet over seks.

Wel, het goede nieuws is dat het goed is  om van seks te houden.

Maar kies seks niet in plaats van liefde, maar als een viering van liefde.

En kies niet voor macht over seks, maar kracht in seks.

Ik schiep twee seksen voor dezelfde reden waarom ik ying en yang  in alles plaatste... in het hele universum. De mannelijke en vrouwelijke energie zijn de hoogste levende uitdrukkingen van leven in jullie wereld. 

Alles is nodig voor jou om het leven te ervaren zoals je het kent.

 

Walsch. Hoe kunnen we deze seksuele energie uitdrukken?

 

God. Liefdevol. Open. Spelend. Blij. Geweldig. Hartstochtelijk. Heilig. Romantisch. Geestig. Spontaan. Treffend. Creatief. Onbeschaamd. Sensueel. En natuurlijk, veelvuldig.

... In 's hemelsnaam, vernietig seksuele onschuld en plezier niet, vernietig niet de zuiverheid van de pret, de vreugde, door seks te misbruiken.

Gebruik het niet voor macht of verborgen plannen; om het ego te voldoen of voor het domineren; gebruik het voor geen enkel ander doel dan de puurste vreugde en de hoogste extase, gegeven en gedeeld in liefde, en liefde herschept ... wat nieuw leven is. Leven zou vreugde moeten zijn, een viering, en het is een ervaring geworden van angst, bezorgdheid, 'nooit genoeg hebben', afgunst, woede en tragedie. En hetzelfde kan gezegd worden over seks.

Seks is een buitengewone uitdrukking van liefde... liefde voor elkaar, liefde voor zichzelf en liefde voor het leven.

Ik heb je niets gegeven waar je schaamte voor moet voelen, het minst van alles voor je lichaam, en zijn functioneren. Het is niet nodig om je lichaam en zijn functies te verbergen... of je liefde ervoor en voor elkaar.          

Wil je jezelf ervaren als persoon die seks heeft zonder liefde?

Ga je gang! Je doet het tot je het niet meer wil. En het enige ding dat je dit kan doen stoppen, of welke gedrag dan ook, zijn je opnieuw naar boven gekomen gedachten van wie je bent.

Degenen die zich ontwikkelen tot een hoog niveau van begrip brengen hun lichamelijke verlangens in evenwicht met hun geest en ziel.

Je bent een driedelig wezen, en de meeste mensen ervaren zichzelf als een lichaam... Je bent meer dan een lichaam met verstand... wanneer was de laatste keer dat je hallo zegde tot je ziel?

Het biologisch gebied is er niet om de overleving te garanderen van de soort, maar om de Eenheid te ervaren, die de ware natuur is van jouw wezen.

Je bent een driedelig wezen,met zeven chakra centra. Als je op elkaar reageert vanuit alle drie de delen en alle zeven de chakracentra op hetzelfde ogenblik, dan heb je de hoogste ervaring waar je naar uitkijkt... waar je voor geschapen werd!

Als je alleen seks hebt vanuit de lagere chakracentra ben je aan werken vanuit de wortelchakra alleen (egoistisch), en dan mis je het meest prachtige deel van de ervaring.

... seksuele enrgie alleen, die niet verhoffen wordt naar hogere chakras en verenigd met de andere energieŽn die een persoon hťťl maakt, brengt kansen en resultaten die niet de gehele persoon weerspiegelen. Deze zijn vaak minder prachtig.

Als je liefdevol met een andere persoon bent en het komt vanuit alle zeven de energiecentra zoals je bent, kan je een piekervaring hebben.

Dus hier is de uitnodiging... Verhef je energie, je levenskracht, tot het hoogst mogelijk vlak op elk moment, en je zal opgetild worden. Dit heeft niets te maken met seks hebben of niet. Het heeft te maken met het verheffen van je bewustzijn, wat je ook doet.  

 

Zoals ik eerder al vermeldde, als we spiritueel ontwaken komt alles heilig, ook seksualiteit. Als we beginnen om het idee, dat de wereld die buiten ons is ons blijvend geluk en vervulling kan geven, te verlaten beginnen we aan onze innerlijke reis. Langs de weg zal onze Eenheid met al wat is ons naar een nieuwe en wonderbaarlijke doel brengen. Als dat gebeurt zullen we beseffen dat seksualiteit een prachtig geschenk is waarmee we onze liefde voor elkaar kunnen vieren.

Zegen al je vorige seksuele ervaringen. Ze zijn kostbare referentiepunten. Hoe zou je de Heiligheid en vreugde van een fysieke eenheid gebaseerd op onzelfzuchtige liefde voor je spirituele partner kunnen ervaren zonder deze vroegere ervaringen?  

Terug

Home