Make your own free website on Tripod.com

Je ziel

      'Eerst en vooral, een ziel is niet iets wat je hebt. Het is wat je bent"

  "Seth spreekt"

gechanneld door Jane Roberts

  Heb je je ooit iets afgevraagd van je ziel? Wat het is, waarom het geschapen werd, wat het nu doet, wat zijn doel is en dat het in de eeuwigheid zal doen?

Vele jaren dacht ik nooit aan mijn ziel, ik sprak er nooit mee en oprecht, ik verstond het niet.

Dit alles veranderde dramatisch gedurende de laatste negen jaar, waarin ik een intense donkere zielecrisis ervaarde. Het was zo hevig dat mijn uiterlijke en innerlijke werelden voor altijd veranderden en dit ging verder dan de herkenning na binnenste buiten en ondersteboven gekeerd te zijn door de gebeurtenissen die plaatsvonden. Terzelfdertijd ging ik door een diepgaande spirituele transformatie en een persoonlijke spirituele ontwaking die het mirakel van mijn leven is.

Om mijn geestelijke gezondheid te behouden las ik gedurende die donkere periode meer dan 400 spirituele en new age boeken. Nodeloos te zeggen dat ik blootgesteld werd aan een groot deel oude kennis, maar ook recente gechannelde geschriften. Sommigen gingen over de ziel en ik wil deze wijsheid met je delen omdat het goed voelt voor mij.

Voor de materiŽle wereld (universum) gecreŽerd werd was alles wat bestond de onbegrijpelijke geest van Al Dat Is. In deze staat wist God al wat er te weten was, maar Hij/zij kon het niet ervaren of voelen. De reden was eenvoudig. In het Absolute zijn er geen tegenstellingen waarmee je de dingen kan vergelijken, enkel de zuiverste liefde, vreugde en zaligheid die je je kan voorstellen.

Er is een groot verschil tussen kennis hebben van iets en datzelfde ding ervaren en voelen. Bijvoorbeeld, men kan weten dat er vreugde is, maar alleen als er verdriet is om mee te vergelijken. Men kan weten wat liefde is, maar liefde ervaren en voelen is nog iets heel anders. Zonder tegenstellingen in het Absolute konden we niet vergelijken of verband leggen met iets en konden we geen emoties hebben. Men kan niet ervaren en voelen wat warm is tenzij er koud is, wat gezondheid is tenzij er ziekte is, wat vreugde is tenzij er verdriet is, wat liefde is tenzij er haat is, wat vergeving is tenzij er boosheid is, wat medelijken is tenzij er bitterheid is, wat een man is tenzij er een vrouw is, en zo verder. Deze tegenovergestelden bestaan niet in Gods geest. God erkende dit dilemma en besloot het op te lossen op twee manieren: hij schiep ons (zielen) en creŽerde een fysiek universum waar al dat bestond een tegenovergestelde had. Als uitbreiding van onze Bron kwamen we in het fysieke universum zodat we konden ervaren en voelen voor onszelf en voor Al Dat Is. Een andere manier om dit te zeggen is als wij een roos ruiken God een roos ruikt. De relatie is zo intiem. Deze gehele ervaring laat God en ons toe meer over onszelf te leren en grotere versies te worden van wie we zijn.

Je ziel, je hoger zelf, is onmetelijk krachtig, krachtiger dan we kunnen verstaan. Waarom? Omdat het een fragment of miniatuur versie is van de Bron. Anders gezegd, God drukt zichzelf uit als God. Kun je je dat voorstellen? Je ziel is een heilig deel van Al Dat Is. De 'jij' waarvan je je bewust bent is een ontwerp van je ziel die de materiŽle wereld ervaart door jou. En God ervaart dezelfde wereld door jouw ziel. Waarom doet je ziel dit? Er is een boek dat mijn favoriet is: "Conversations with God" boek 1, door Neale Donald Walsch. Daarin vertelt God ons heel veel over de ziel. Hier zijn een paar uittreksels en inzichten waar je over kan nadenken. Zie of het goed voelt en of het juist voelt voor jou..

 

God zegt...

De ziel - jouw ziel - weet altijd alles wat er te weten valt.

Er kan niets verborgen worden, niets niet geweten. Maar weten is niet genoeg. De ziel zoekt ervaring.

Het grootste verlangen van je ziel is om het grootste begrip van zichzelf te ervaren in zijn/haar grootste ervaring

Je ziel is de som van elk gevoel dat je ooit had.

Je bewustzijn van sommige dingen heet geheugen. Als je een geheugen hebt kan je je dingen her-inneren. Dat wil zeggen, dingen terug opnemen. Om de deeltjes opnieuw te verzamelen.

Als je alle delen van jou terug samenbrengt zal je je her-inneren Wie Je Werkelijk Bent.

De ziel weet heel duidelijk dat zijn/haar doel ontwikkeling is. Dat is zijn/haar enig doel.

Het eerste wat je kan doen is weten wat de ziel wil.

Wat de ziel wil is ... het hoogste gevoel van liefde dat je je kan inbeelden.

Dat is het verlangen van de ziel. Dat is zijn/haar doel.

De ziel zoekt het gevoel. Niet de kennis maar het gevoel. Het heeft de kennis al.

Het is de grote terugkeer naar Waarheid waar je ziel naar verlangt. Dat is het gevoel van perfecte liefde.

Omdat de ziel perfecte liefde zou kunnen ervaren, moet het elk menselijk gevoel ervaren.

Vraag: Wil je zeggen dat mijn ziel geschapen is voor al mijn ervaringen, niet alleen de dingen die ik doe, maar ook de dingen die met me gebeuren?

God zegt...

Laat ons zeggen dat de ziel je leidt naar de juiste en perfecte kansen zodat je kan precies kan ervaren wat je wilde ervaren. Wat je nu ervaart is aan jou. Het kan zijn dat je dit gepland had, of het kan iets anders zijn, dat hangt af van wat je koos.

De taak van de ziel is zijn verlangen aangeven, het niet opleggen. De taak van de geest is te kiezen uit de mogelijkheden. De taak van het lichaam is om naar deze keuze te handelen. Als lichaam, ziel en geest samen scheppen, in harmonie en eenheid, dan is God vlees geworden.

Het doel van de menselijke ziel is alles ervaren ... zodat het alles kan zijn.

Elk gevoel dat je ooit had is opgeslagen in je ziel. Je ziel is de som van al je gevoelens.

Het werk van je ziel is natuurlijk de reden om het beste te kiezen...

om het beste te kiezen van Wie Je Bent ... zonder af te keuren wat je niet kiest.

Dit is een grote taak, die meerdere levens in beslag neemt ... je ziel zoekt het hoogste gevoel... om het beste uit te kiezen van Wie Jij Bent ... zonder te veroordelen wat je niet kiest.

Dit is een grote taak, en die neemt vele levens in beslag ... je ziel zoekt het hoogste gevoel. Je ziel zoekt om perfecte liefde te ervaren en te zijn.

Je ziel is perfecte liefde - en dat weet het. Je ziel wenst meer te doen dan alleen maar te weten. Het wil liefde zijn in zijn ervaringen.

De ziel moet het lichaam worden, en het lichaam het leven, voor het doel van de evolutie. Jij ontplooit jezelf. Jij bent. En je gebruikt je relaties met alles om uit te maken wat je werkelijk wordt. Dit is waarom je hier bent.

Doen is het beroep van het lichaam. Zijn is het beroep van de ziel.

Het maakt niets uit voor je ziel wat je doet in het leven ... en als je leven over is zal jij dat ook niet meer doen. Je ziel is alleen bezorgd wat je bent terwijl je doet wat je doet.

Vraag: Wat wil de ziel zijn?

God zegt...

Mij

Vraag: Jou?

God zegt...

Ja, Mij. Je ziel is mij en dat weet hij. Wat hij doet is dit proberen te ervaren.

Op dit moment heeft je ziel een gelegenheid gecreŽerd voor jou om te zijn, te doen en te hebben wat nodig is om te weten Wie Je Werkelijk Bent.

Je ziel heeft je naar de woorden gebracht die je nu leest - zoals het je al eerder tot de woorden van wijsheid gebracht heeft.

Wat wil je nu doen. Wat zal je kiezen?

Zoals gezegd is je ziel een deel van God en, als zodanig, ongelooflijk krachtig. De oude mystieke wijsheid en de nieuwste gechannelde informatie delen hetzelfde als het over de ziels unieke bekwaamheden gaat... de kracht om zichzelf te verdelen en veel levens te leiden in verschillende dimensies op dezelfde tijd. Jij bent een van de fragmenten van je ziel.

Dr. Eugene Jussek, een psychiater, schreef een boek genaamd 'Reaching for the Oversoul' (Reiken naar de bovenste ziel) ((letterlijke vertaling, ik weet niet of dit boek vertaald is, en als het dit is, of de titel dezelfde is in het Nederlands *noot van de vertaler))

Hij beschrijft hoe hij leerde over de zielefragmenten terwijl hij praatte met de spirituele leraar van een patiŽnt waarbij hij een regressietherapie deed om in de vorige levens van de patiŽnt te gaan kijken. Hier is wat de leraar te zeggen had...

 Dr. Jussek: Als een enkele ziel samengesteld is uit verschillende aspecten (fragmenten), kunnen deze gesceiden aspecten in verschillende lichamen terzelfdertijd wonen op deze planeet?

'Leraar'; Ja, zoals we al eerder zeiden, als je naar jezelf zou kijken deze avond zou je een deeltje van het geheel zien. De omgeven heelheid, de complete ziel, zal terug samenkomen eens de spirituele evolutie op de planeet plaatsgevonden heeft voor al de aparte deeltjes.

Elk zo'n deeltje is een individueel wezen op zichzelf dat op zichzelf vooruit gaat om te leren en te groeien. Een deel van de ziel met zijn eigen individuele persoonlijkheid, kan een niveau van spirituele evolutie bereiken dat veel verder gaat dan wat zijn bijbehorend deel kan bereiken. Men kan een heel spiritueel wezen zijn terwijl zijn ander helft vast kan zitten in de wereldse sfeer. Het ontwikkelde deel kan dan weggaan en zijn evolutieproces verderzetten in andere leersferen. Met de tijd, door communiceren met elkaar in de andere staat en in tijden van stilte leert iedere ziel waar de ander woont, en de Godskracht in de ene kan spreken met de Godkracht in de andere.

 Alleen wanneer alle zieledelen hun eigen moeilijke taken meester zijn geworden kan de ziel zijn missie op aarde afmaken, en naar andere plaatsen gaan om te leren. Laat ons zeggen: totaal verschillende manieren van leven en graden van groei kunnen ervaren worden door onderdelen van dezelfde ziel en dan zal de ziel tenslotte herenigd worden.

Ofschoon de leraar dit niet specifiek gezegd heeft, werd het concept van tweelingzielen en zielemaatjes met deze verklaringen gegeven. Hij beschrijft zielemaatjes als mensen met verschillende zielen. Onderdelen van dezelfde ziel kan gezien worden als een aantal mannelijke en vrouwelijke deeltjes die voorkomen in dezelfde ziel. Jij bent een deeltje van de onderdelen van jouw ziel.

Als een fragment van de ziel mannelijke energie heeft en het ander deel is vrouwelijke energie, en de twee trillen op dezelfde snelheid, dan is dat bepaald paar tweelingzielen. Dit is meer gedetailleerd beschreven in het deel over zielemaatjes en tweelingzielen van deze website.

Dr. Jussek: Zijn er manieren om de onderdeeltjes van je ziel te herkennen? Je kan gemakkelijk misleid worden door emoties. Is er een zekere techniek?

"Leraar": Wanneer een persoon een zeker niveau van ontwikkeling bereikt, wordt het mogelijk dat een bijbehorend deel (tweelinghelft) in zijn/haar levenspatroon komt op dit niveau. Men zal hem herkennen op spiritueel en zieleniveau. Het is meer een onderbewust contact met veel liefde en verstandhouding tussen de betrokken personen.

Dr. Jussek: Kan je onderscheid maken tussen de tweelingzielen en zielemaatjes?

"Leraar": Natuurlijk. Zielemaatjes zijn geen delen van dezelfde ziel. Zielemaatjes zijn zielen die samen door vele, vele periodes gereisd hebben, die door vele gelijkende omstandigheden gegaan zijn in levenservaring en heel, heel dicht bij elkaar zijn, zijn zielemaatje

Dr. Jussek: Dus je zegt dat delen van dezelfde ziel terug samen zullen komen eens ze al hun karma uitgewerkt hebben - hoe lang kan dat duren?

"Leraar": Soms zijn er ontelbare levens voor nodig, en er hangt veel af van snelheid van de spirituele ontwikkeling van elk deel van de ziel voor het terug samen kan komen. Op ťťn tijd kunnen er twaalf delen van je ziel ervaren, leven en leren. Ten slotte zullen al deze delen van je ziel samengebracht worden in totaal evenwicht.

De informatie over de ziel raakt een diep deel van mezelf. Ik hoop dat het je een beetje doet nadenken en verwonderen wie je werkelijk bent en hoe je intiem in contact bent met je ziel op een heilige manier. Het is wijs om erover na te denken omdat deze relatie voor eeuwig zal kunnen duren.

Er is een heleboel opwinding onder mensen van alle leeftijden als zij de buitengewone begrippen over zielemaatjes en tweelingzielen overwegen. Dit soort kosmische relaties kunnen heel krachtig en vervullend zijn gezien vanuit het niveau van de ziel. Ik vraag me soms af hoevelen van ons die dromen  van zielemaatjes en tweelingzielerelaties eigenlijk weten van onze eigen ziel. Hoe kunnen we dit soort heilige partnerrelaties hebben als we niets weten van onze eigen ziel en waar hij op aanstuurt gedurende zijn diepe kosmische reis?

 

     Email      terug    Home