Make your own free website on Tripod.com

Je tussentijdse levensplan

 

"Al de tijd dat je dood bent zeggen ze dat de ziel het lichaam verlaat om in een tijdloze, ruimteloze staat te komen. Daar wordt ons meest recente leven op Aarde geŰvalueerd en de volgende incarnatie gepland volgens onze karmische vereisten.

Leven tussen Leven

Joel Whitton, M.D., Ph.D.

 

Het is nu augustus 2001. Ik ben al een hele tijd op het aardse plan. Vanuit deze gunstige positie kan ik terugkijken op de jaren van mijn leven en sommige interessante dingen ontdekken. Ik deed dit zes maand geleden ernstig toen ik begon te denken over een aantal gebeurtenissen die onverwachts in mijn leven kwamen op verschillende tijden. Elk van hen had een grote impact op de weg die ik zou inslaan.

Het was tijdens deze overpeinzingen dat ik een grote ontdekking ervaarde. Ik begon me te realiseren dat er twee krachten zijn die het pad van iemands leven be´nvloeden terwijl we in ons lichaam zijn. De eerste kracht verschijnt wanneer we onze geest gebruiken om te veranderen en een nieuwe realiteit creŰren voor onszelf. We kunnen bijvoorbeeld naar een winkel gaan, ons huis verkopen, in het portiek zitten, veranderen van job, vakantie nemen, de auto wassen, gaan wandelen, naar etalages kijken, onze tenen borstelen, een boek schrijven en zo verder. Dit soort keuzes komen altijd voor en we maken er elke dag honderd, zoniet duizend van..

De volgende kracht die ons aardse reis be´nvloedt is een veel interessantere, als we ge´nteresseerd zijn om te leren in ons levensplan dat we maakten voor we geboren werden. Deze 'kracht' kan onverwachte gebeurtenissen, omstandigheden of mensen in ons leven brengen die veranderingen en een nieuw levenspad creŰren en oproepen. Dit soort spontane, ongeplande ervaringen gebeuren voor ieder van ons op verschillende tijden in ons leven. Ongelukkigerwijs worden ze dikwijls afgeschreven als het lot, ongeluk of toeval. Dat zijn ze niet. Hier zijn een paar typische voorbeelden...

Een onverwachtse blind date die leidt naar een levenslange partnerschap.

Een ongeplande, verlate vliegtuigvlucht die jou en een toekomstige zakenpartner bijeenbrengt.

Zonder waarschuwing verlies je je job. Vele maanden later neemt een ander bedrijf je aan en je ontmoet daar je toekomstige vrouw.

Een universiteit aanvaardt je onverwachts. Je gaat erheen, ontmoet daar je beste vriend, je hebt een relatie en je ontdekt vele dingen over jezelf die je levenspad be´nvloeden.

Je krijgt een onverwachte bonus op het werk. Je neemt er een lang weekend vakantie mee waar je een redacteur ontmoet die het boek dat je geschreven hebt wil publiceren.

Je vader gaat heen, je verhuist om dichter bij je moeder te zijn, werkt er voor een locaal bedrijf en je ontmoet daar je toekomstige echtgenoot.

Je verandert van universiteit om voetbal te spelen, je woont daar een college bij, je ontmoet iemand die je herkent maar ervoor nooit ontmoet hebt, en je hebt een diepgaande relatie die je veel dingen leert.

Vanuit het niets komt een gedachte in je hoofd die je helpt om je eerste succesvol schilderij te schilderen.

Gedurende een droom ontvang je inspiratie voor je eerste novelle.

Je bezoekt boekenwinkel, neemt een paar naamkaartjes mee en je ontmoet je tweelingziel.

Tijdens een hevige levenscrisis geeft geeft je zus je een New Age boek en je ervaart een grondige spirituele ontwaking die je op een nieuw pad zet in je leven.

Je bukt je om een thuisloos persoon te helpen en de tranen van dankbaarheid die je ziet inspireren je om bij het Vredeskorps te gaan, wat leidt tot een leven van dienstbaarheid voor de mensheid.

Je stopt bij een ongeval om iemands leven te redden. Je bent zo geraakt door dit voorval dat je beslist om dokter te worden.

Ik ben op een punt in mijn leven gekomen waarin ik niet langer geloof dat deze spontane gebeurtenissen zo maar of per ongeluk gebeuren. Intengedeel, ik ben ervan overtuigd dat we voor onze incarnatie zo'n gebeurtenissen plannen. Wanneer we dan in ons lichaam zijn gebeuren ze, met die mensen die we uitkozen, in een bepaalde etappe van ons leven.

Ik geloof ook dat voordat we incarneren ons meest recente leven herzien, zowel als onze andere vorige levens. Dan kiezen we, met onze vrije wil, ons volgende leven en wat we ermee willen bereiken. Eens deze beslissing gemaakt is kiezen we onze ouders, broers en zussen, beste vrienden en geliefden. We beslissen ook waar we willen leven, we kiezen ons beroep, en zo verder. Dit alles wordt gedaan om een doel te verwezenlijken en de doelen van anderen die deel willen uitmaken van ons volgende levensdrama

Het totale resultaat van deze persoonlijke keuzes is een algemeen levenspal dat zich voor elk van ons zal ontvouwen als we in ons lichaam zijn. En om ons op het spoor te houden zullen onverwachtse gebeurtenissen en mensen in ons leven komen, uit het niets, om de koers te wijzigen. Anders gezegd, onverwachte gebeurtenissen zijn geen toeval. Integendeel, het zijn stevige aanwijzingen op je kosmische avontuur in je lichaam.

Toen ik de grote, ongeplande gebeurtenissen in mijn leven begon te bekijken die de koers van mijn leven veranderden, realiseerde ik me dat er een patroon zat in de volgorde en betekenis. Dit wil zeggen dat het niet op zichzelfstaande, onsamenhangende, willekeurige gebeurtenissen waren. Elke gebeurtenis kon eerder gelinkt worden op een manier dat ze het toneel waren voor de volgende. Het was de aaneenrijging van de onderinge gebeurtenissen die me leidden tot mijn ontdekking. Ik realiseerde me dat, als ik ze allemaal  achter elkaar nam, ik een duidelijke weerspiegeling kon zien van het plan dat ik maakte voor dit leven. Ik kon ook zien hoe elke periode zijn unieke karakter had die me op een speciale manier hielp op een bepaald punt in mijn leven. Plotseling werd alles en iedereen die deel was van mijn levensplan heel heilig voor mij.

Ik moedig de lezer aan om een blad papier te nemen en zet de grote gebeurtenissen in chronologisch volgorde die onverwacht in je leven kwamen en de richting van je levenswandel veranderden. Misschien werd je carriŔre be´nvloed, misschien ontmoette je iemand die de koers van je leven veranderde. Of misschien was het een gebeurtenis die je in een totaal andere richting duwde. Het kan zelfs een ongeplande omstandigheid zijn die dramatisch de manier waarop je tegen het leven aankeek veranderde, wat op zijn beurt het pad waarop je wandelt veranderde. De sleutel van deze oefening is de omstandigheden die onverwachts en zonder waarschuwing in je leven kwamen die thuishoren in de 'grote' categorie te identificeren, degene die een diepgaand effect hadden op je reis.

Als je alles geschikt hebt in chronologische volgorde kijk dan naar patronen en verbanden die hen samen linken op een betekenisvolle manier. Als je dit doet, wees dan zeker dat je inzichten waar voelen voor jou. Ik ben er bijna zeker van dat je in de meeste, zoniet in alle gevallen zal zien hoe elke gebeurtenis het toneel vormde voor de volgende. Als je begint met het verbinden van deze levenspunten zal het algemeen beeld van je plan ontvouwd worden, alsware het magie

Hou voor ogen dat onverwachtse gebeurtenissen kunnen onderverdeeld worden als klein, middelmatig en groot. Als je start met de grote zal je vinden dat elk be´nvloed en gesteund werd door anderen die kleiner of middelmatig waren in grootte. En ook deze kunnen gemakkelijk ontdekt worden. Het belangrijkste is dat alle een portret maken van het algemene plan die je maakte voor jezelf in dit leven. Het portret die je creŰerde geeft je niet noodzakelijk alle details. Maar je zal een duidelijker idee hebben van wat jou keuze is voor je tegenwoordig 3-dimensionaal drama, met wie je het koos en waarom.

 ~ E-Mail       ~ Home